kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hurşit Tolon

Bir kayıt da Tolon'dan

Çağdaş ÇETİNDEMİR - SABAH
05.03.2009
3 Karadayı'dan sonra, şimdi de emekli orgeneral Hurşit Tolon'a ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı internete düştü. Kayıttaki ses "Komuta kademesi mıy mıy. Teğmenini düşmana teslim eden ordu olmaz" diyor..
Eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'dan sonra dün de, sağlık sorunları ve yaşı gerekçe gösterilerek tahliye edilen emekli orgeneral Hurşit Tolon'a ait olduğu ileri sürülen bir ses kaydı internete düştü. Google video paylaşım sitesinde, "Şimdi sıra Tolon Paşa'da" yazıldığında erişilen ve Tolon'un sesi olduğu iddia edilen kayıtta, şu ifadeler yer alıyor:

TEĞMENİNİ TESLİM EDEN ORDU: Kendi doğurduğu bebeği yetimhanenin önüne vermektir teğmeni düşmana teslim etmek diyorum. Teğmeni götürüp bunlara teslim etmek, teğmenini teslim eden ordu olmaz. Aşiret bile olamaz. Gidin, komutanlarınıza söyleyin diyorum. Ordu komutanına diyorum ki, o paşayı orada tutmak ihanettir. Müsaade edin bana beş dakika makamınıza geleyim, yedinci dakikada alırım diyorum onu ben. Alırım. Bilir bütün dünya. Şuraya oturtun tekrar Selimiye'ye beni. Kurmay Başkanı gel buraya. Aç telefonu Cengiz Aykut'a. De ki "Şimdi GATA'dan bir heyet gönderiyoruz buraya." Emrimi ilet. Buranın komutanına da emrimi ilet. Ekip hazırlasınlar. Doğru Koşuyolu'na. Hastanızı almaya geldik desinler. Sen de Cengiz Aykut'a söyle. Ekip çıktı yola. Alıp gelecek de. Hadi şimdi o Çevik Kuvvet de durdursun. Bakan, Başbakan gelsin durdursun. Mümkün değil yav. Zaten onun için içerideyim.

BİZİMKİLER MIY MIY: Kararı vereceksiniz karar, karar. Bizimkiler mıy mıy mıy mıy, teğmeni ver, yarbaya kelepçe tak, mermiler bizim mi sizin mi belli değil. Star gazetesiyle Genelkurmay uzlaşmış. Nasıl, ne demek uzlaşmak? Genelkurmay'a söyleyin. Genelkurmay'dan bildirilsin. Yani savcılıkta Genelkurmay buraya telefon ediyor. Bir dakika kardeşim, Genelkurmay'a gideceksiniz. Ben seni muhatap alamam. Mesela savcı yazı yazmış, ne savcısı, kim oluyor lan. Sen kimsin lan bana yazıyorsun? Doğru oraya. İşte ahhh, orası ah orası, orası yazacak. Ah orası yazacak ah. Bana yazacaksın kardeşim diyecek. Benim çocuğuma yazamazsın. Bana yazacaksın.

HER GÜN BİR SAAT YÜRÜDÜM: Yedi ay her gün bir saat yürüdüm. Ne kadar yürüdüm biliyor musunuz? En az 5 kilometre her gün. Yürüdüm. Günde en az 100'e yakın mekik yapardım. Şimdi 93 kiloyum.