kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ölüdeniz'e iskele yapılacak

Giriş Saati : 05.03.2009 17:23
Güncelleme : 05.03.2009 23:10
Yeni Haber
Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Ölüdeniz Plajı'na modern iskele yapılacak. Projesi ve ödeneği hazırlanan iskelenin turizm sezonuna yetiştirileceği açıklandı.

Fethiye-Seki Ederdağ Kış Sporları Turizm Merkezi Altyapı Hizmet Birliği, Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında toplandı. Valilik konağında basına kapalı olarak yapılan toplantıda Ölüdeniz'in Belcekız Plajı'na iskele yapılmasının gündeme geldiği öğrenildi. Toplantıda ayrıca, Fethiye'de, turizmin başarısına olumlu katkı sağlayacak tesislerin yapımıyla ilgili konuların ele alındığı belirtildi.

Toplantıyla ilgili açıklama yapan Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, gündemde, aylık gelir gider cetvellerinin incelenmesi, birliğin iş ve işlemlerinin görüşülmesinin yanında, turizm sektörünün başarısına olumlu yönde katkı sağlaması düşünülen, Ölüdeniz-Belcekız sahiline modern iskelenin yapılmasının da yer aldığını söyledi.

Ölüdeniz-Belcekız sahilinde bir iskelenin bulunmamasının, turistlerin teknelerle geriye dönüşleri sırasında çeşitli sorunları beraberinde getirdiğini belirten Altıparmak, bu durumun turizmi olumsuz yönde etkilediğine işaret etti. Bu sorunların çözümü için konunun birlik gündemine alındığını kaydeden Altıparmak, buraya bir iskele yapılmasının karara bağlandığını kaydetti.

Vali Altıparmak, sözü edilen yerin özel çevre koruma bölgesi içinde yer aldığını hatırlatırken, iskelenin yapımıyla ilgili ÖÇK ve diğer ilgi kuruluşlardan gerekli izinlerin alındığını vurguladı. İskele projesinin çizildiğini ifade eden Altıparmak, finansmanın Altyapı Hizmet Birliği'nce karşılanmasıyla, iskelenin turizm sezonuna yetiştirilmesinin düşünüldüğünü kaydetti.

İl Genel Meclis Başkanı Cem Erkin de Belcekız Plajı'nda yaz aylarında faaliyet gösteren günübirlik tur teknelerinin yolcu alma ve indirmesi esnasında kullanılması gerekli iskelenin yaz turizm sezonunda inşa edilmiş olacağını dile getirdi.

Erkin, Hizmet Birliği'nin ilk icraat olarak Belcekız Plajı'nda Kıdrak istikametindeki son noktada yaklaşık 50 metre boyunda yolcu indirme bindirme iskelesi yapacağını ifade ederek, "Hatta proje daha da geliştirilerek teknelerin su, elektrik, sintine ve evsel atıklarında alınması için hizmet vermesi beklenmektedir. Bu konuyla ilgili ÖÇK, DHL'den izinler alınmış durumdadır. Yaklaşık 400 bin TL yatırım yapılacaktır. İskelenin bu yaz turizm sezonuna bitirilip hizmete açılması planlanmaktadır." dedi.

(CİHAN)