kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Prof. Dr. Muhammed Şahin (soldan üçüncü), İTÜ kampüsünde yenilenebilir enerji çalışmalarının yürütülmesi için yer tahsisinde bulunduklarını da ifade etti.

Türkiye'nin ilk enerji üssü için İTÜ-TÜGİAD işbirliği

05.03.2009
Yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriğin payını %30'lara çıkaracak yeni projenin protokolü, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Türkiye Genç İş Adamları Derneği arasında imzalandı..
Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) arasında "Yeni ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri"konusunda bir iyi niyet protokolü imzalandı. Toplantıya İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, TÜGİAD Başkanı Lütfü Küçük, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, TÜGİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji Komisyonu Koordinatörü Tayyar Yıldırım, TÜGİAD Enerji Komisyonu Başkanı Ufuk Ünal, İTÜ Enerji Enstitüsü Öğretim Üyeleri ile TÜGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

EN ÇOK KAYNAK AR-GE'YE
Projenin amacı, 2023 yılına kadar Türkiye'nin doğal enerji potansiyeli olan yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriğin tüketim içindeki payını %30'a ulaştıracak, yeni enerji teknolojilerinin geliştirileceği bir 'Enerji Üssü' oluşturmak... İmza töreninde konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, İTÜ'nün Ar-Ge çalışmalarına en fazla kaynak ayıran üniversite olduğunu söyledi. Şahin, "Sanayinin üniversite ile işbirliği içerisinde olmasını önemsiyoruz. ARI Teknokent'te faaliyet gösteren, nanoteknoloji, yüksek başarımlı hesaplama gibi alanlarda ortak projeler yürüttüğümüz şirketlerin olması buna işaret eden çalışmalarımız arasındadır" şeklinde konuştu. Yapılan toplantıda konuşan TÜGİAD Başkanı Lütfü Küçük ise üniversitenin iş dünyasına çekilmesini, sanayinin, üniversite ile işbirliğini yapmasını önemli bulduklarını ifade etti. İTÜ gibi teknolojik ve bilimsel altyapısı güçlü bir kurumla işbirliği protokolünü imzalamaktan mutluluk duyduğunu belirten Küçük, "Bugün hem üniversitelerin hem de özel sektörün ciddiye alması gereken bir sektörde işbirliği yapıyoruz. İşbirliği protokolü umarım diğer üniversitelere de örnek olur" dedi.