kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Para huzur getirmiyor"

Giriş Saati : 05.03.2009 16:49
Güncelleme : 05.03.2009 23:09
Yeni Haber
Edirne'de 1995 yılında Milli Piyango'dan 10 milyar lira ikramiye kazanan Ayhan Yalçınkaya'nın (44) bir anda değişen hayatı, paranın hızla tükenmesinin ardından alt üst oldu.

Büyük ikramiyeyi kazandıktan sonra memurluktan istifa eden fakat yıllar sonra Edirne Belediyesi'nde sözleşmeli işçi olarak çalışmak zorunda kalan Yalçınkaya, paranın huzur getirmediğini belirterek, Süper Loto için büyük ikramiye hayali kuranlara, "Bu akşam çekilecek Süper Loto'dan oynamayın" uyarısında bulundu.

Evli ve 2 çocuk babası Ayhan Yalçınkaya, 1995 yılında Edirne Sigorta Hastanesi'nde hizmetli memur olarak çalışıyordu. Cebinde kalan son parasıyla yarım bilet satın alan Yalçınkaya'ya, 9 Eylül 1995 tarihinde çekilen piyangodan Büyük ikramiye kazandı. Sevinçten 3 gün uyuyamadığını belirten Ayhan Yalçınkaya, "İkramiye bana çıkınca devlet memurluğundan istifa ettim. Ticaret hayatına atıldım. Ancak ticaret hayatında başarılı olamadım. Girdiğim bütün işleri batırdım. Bir süre işsiz dolaştım" dedi. Yalçınkaya, kazandığı ikramiyenin ardından hayatının alt üst olduğunu belirtti.

Hazır paranın kısa sürede tükendiğini belirten Yalçınkaya, "Şimdi, bankadan aldığım kredinin borcunu ödeyebilmek için Edirne Belediyesi'nde sözleşmeli işçi olarak asgari ücretle çalışıyorum. İkramiyeyle birlikte huzurum bozuldu, kötü günler geçirdim. Milli Piyango bileti aldığım ve ikramiyeye kazandığım için çok pişmanım.

Dostum diye bildiklerim paranın bitmesinin ardından hepsi kayboldu. Şimdi tekrar devlet memurluğuna dönmek için mücadele ediyorum. Paranın bana çıkmasının ardından şunu çok iyi anladım. Ben parayı değil, para beni yönetmiş. İkramiyenin bana çıktığı o günden bu yana bir daha şans oyunu oynamadım ve asla da oynamayı da düşünmüyorum" diye konuştu. Yalçınkaya, kazandığı parayla yaptığı en iyi işin konut yatırımı olduğunu söyledi.

4 dairesi bulunduğunu belirten Yalçınkaya, "Onlar olmasaydı çok zor durumda kalırdım. Şimdi eşim ve iki çocuğumla mutlu bir yaşam sürüyorum. Bu akşam Süper Loto'da büyük ikramiye çekilişi var. Para her şey demek değil. Para huzur getirmiyor. Bu akşam çekilecek Süper Loto'dan oynamayın. Kimseye tavsiye etmem" ifadelerini kullandı.

(İHA)