kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Avukat Kübra Türkoğlu - Cemalettin Demirtaş

İçip içip kocasını döven kadına 6 ay uzaklaştırma

Ali EYCE İZMİR-SABAH
04.03.2009
İzmir'de mahkeme, 8 ay önce evlendiği ikinci karısının sürekli alkol aldığını, evdeki eşyaları kırıp döktüğünü, kendisine ve çocuklarına şiddet uyguladığını iddia eden kocayı haklı buldu..
İzmir'de alkol alan karısının kendisine şiddet içerikli davranışlarda bulunduğunu öne süren Cemalettin Demirtaş'ın talebi üzerine mahkeme, Nurten Demirtaş'a 6 ay süreyle eşinin oturduğu eve ve işyerine yaklaşmama cezası verdi. İzmir'in Bornova ilçesinde oturan 4 çocuk babası 44 yaşındaki Cemalettin Demirtaş, geçtiğimiz yıl 22 Ağustos'ta 39 yaşındaki Nurten Demirtaş ile ikinci evliliğini yaptı. Ancak sürekli alkol alan Nurten Demirtaş, bir süre sonra evdeki eşyaları kırıp dökmeye, kocasına ve çocuklarına da şiddet içerikli davranışlarda bulunmaya başladı. Bu duruma daha fazla dayanamayan Cemalettin Demirtaş, avukatı Kübra Türkoğlu, aracılığıyla cumhuriyet savcılığına başvurarak "Ailenin korunması kanunundan" yararlanmak istediğini bildirdi.

EVE 6 AY YAKLAŞAMAYACAK
Talebi inceleyen savcı, dava açılmasına karar verdi. İzmir 10. Aile Mahkemesi'nde görülen davada, alkol alıp eşine ve çocuklarına şiddet içerikli davranışlarda bulunarak, evdeki eşyaları kırıp döktüğü raporlarla da tespit edilen ev hanımı Nurten Demirtaş'a, "Aynı çatı altında yaşayan diğer aile bireylerine şiddet ve korkuya yönelik eylemde bulunmaması" için eve ve eşinin işyerine 6 ay süreyle yaklaşmama cezası verdi. Ayrıca, genç kadına karara uymaması halinde hapis cezası ile cezalandırılacağı da bildirildi. Dayak mağduru koca, evliliklerinin ilk günlerinin çok iyi geçtiğini belirterek, "Evlenmemin tek amacı dört kızımın annesiz büyümemesi ve anne şefkatinden mahrum kalmaması idi. Bunları da kabul etmişti. Alkol alınca bana ağza alınmayacak küfürler ve laflar söyleyip, hakaret ediyordu. Çocuklarıma ve bana karşı şiddet uygulayıp, evdeki eşyaları kırıp döküyordu. Çocuklarım da bu duruma daha fazla dayanamayıp, öz annelerinin yanına gitti" ifadesini kullandı.