kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ali Balcı, en son Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 2008 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Ödüllü muhabir kaza geçirdi

05.03.2009
SABAH gazetesinin başarılı çalışmalarıyla ödül kazanan muhabiri Ali Balcı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı..
SABAH gazetesinin başarılı muhabirlerinden Ali Balcı 'BOTAŞ Kuyuları' olarak anılan, faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin cesetlerinin aranacağı kazı araştırmalarına giderken trafik kazası geçirdi. Dün Diyarbakır'dan kiraladığı otomobille seyir halindeyken direksiyon kontrolünü kaybeden Balcı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde şarampole yuvarlandı. Ağır yaralanan Balcı Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

OLUMSUZ HAVA KOŞULU
Kazanın ardından SABAH gazetesinin girişimleriyle Sağlık Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır valilikleri ile İl Sağlık Müdürlükleri seferber oldu. Diyarbakır Askeri Havaalanı'ndaki ambulans helikopter, Mardin çevresindeki olumsuz hava koşulları nedeniyle havalanamayınca Balcı tam teşekküllü bir ambulans ve uzman doktor eşliğinde Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne sevk oldu. 1 saatte ulaştırılan Balcı derhal yoğun bakıma alındı. Balcı'nın akciğerinde küçük bir hava kaçağı tespit edildi. Bu problem tüp takılarak kontrol altına alındı. Balcı'nın beyninde gerçekleşen kanama da kontrol altına alındı. Balcı ardından akciğer ameliyatına alındı. 1.5 saat süren ameliyatın ardından Balcı yeniden yoğun bakım servisine alındı. Doktorlar " 48 saat boyunca non-stop gözetimimiz altında tutulacaktır" dedi. Başka hastanelere sevk ihtimaline karşın Diyarbakır'da bir ambulans helikopter ile İstanbul ve Ankara'da birer ambulans uçak hazır bekletiliyor.