kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MELİHA OKUR

Rusya'nın Gazze toplantısı!

NTV'de yayınlanan "Haydi Gel Bizimle Ol" program ekibini kutluyorum. Özellikle de bir dönem birlikte çalıştığım haberci arkadaşım Çiğdem Anad'ı herkesten çok kutluyorum. İyi iş yaptı. Ekip, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ı konuk edecek. Ortadoğu turunu tamamlayan Clinton, "Gazze" Forumu'nun ardından Türkiye'ye geliyor. İlk ziyaret önemli.
Geçen cuma akşamı Amerikan Şirketler Derneği'nin ( ABFT), Conrad Otel'de 5. kuruluş yıldönümü yemeği vardı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan ile ABD'nin Türkiye Büyükelçisi James Jeffrey yemeğe katıldılar. Yemek boyunca bu gezi konuşuldu. Dışişleri Müsteşarı Apakan'a, " Rusya'da ayrı bir Gazze toplantısı düzenliyor. Türkiye resmi bir açıklama yapmadı. Bu toplantıya da katılacak mıyız?" diye sordum.
Gülümsedi...
Rusya, AB'den bağımsız bir Ortadoğu politikası izlemeye çalışıyor. Zemin oluşturuyor. Bu noktada Rusya'nın bir numaralı ticaret partneri olan Türkiye ne yapar?
Ortadoğu'da "Mısırİsrail" odaklı denge değişiyor. Irak, İran ve Afganistan açılımı farklılaşıyor. ABD acaba Rusya'yı nasıl izleyecek?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın