kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kemal Derviş Türkiye'ye dönüyor

ANKA
Giriş Saati : 04.03.2009 17:36
Güncelleme : 04.03.2009 19:48
Yeni Haber
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanlığı görevinden ayrılan Devlet eski Bakanı Kemal Derviş, Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu (UDK) üyesi oldu.

Sabancı Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanlığı görevinden ayrılan Kemal Derviş, dünyanın önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticileri, küresel fikir önderleri, devlet adamları ve saygın akademisyenlerden oluşan Uluslararası Danışma Kurulu üyeliği görevine 1 Mayıs'ta başlayacak.

UDK, üniversitenin stratejik hedefleri doğrultusunda, uluslararası alanda etkin olma, eğitimde ve araştırmada yeni iş birliği fırsatları yaratma alanında üniversiteye kılavuzluk yapıyor.

Washington'daki saygın araştırma kuruluşu Brookings Enstitüsü'nde, küresel ekonomi, kalkınma, küresel ve bölgesel ekonomik yönetişim alanında 2009 ilkbaharından itibaren çalışmayı planlayan Kemal Derviş, ayrıca, Sabancı Üniversitesi'ndeki İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) ile Avrupa'da yönetişim ve AB-Türkiye ilişkileri konularında çalışmalar yürütecek. Derviş, Brookings Enstitüsü ve Sabancı Üniversitesi'nin bazı alanlarda birlikte araştırma yapmalarına destek verecek.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı da Kemal Derviş'in UDK'ya üye seçilmesinden ve İPM'de sorumluluklar üstlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Derviş'in uluslararası alandaki deneyimi, bilgi birikimi ve kurduğu iletişim ağlarının, üniversitenin stratejik hedeflerine ulaşmasında büyük katkısı olacağına inandığını belirtti.

Eski Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk'in de Türkiye ve AB hakkında çalışmalar yürütmek ve ders vermek üzere 2009 yılının Haziran ayında Sabancı Üniversitesi İPM'ye katılacağını duyurduklarını anımsatan Sabancı, uluslararası alanda deneyimli Derviş ve Lagendijk'in katılması ile İPM'nin, Türkiye'nin AB yolculuğunda bugüne kadar yaptığı katkıları daha da ileriye taşıyacağına inandığını kaydetti.