kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
ABD Başkanı Obama, ekonominin yakında düzeleceğine dair çok az umudu olduğunu söyledi. Obama yeni borçlanma kolaylığının kredileri canlandıracağını savundu.

Bernanke'nin uyarıları ABD borsalarının moralini bozdu

03.03.2009
Fed Başkanı Bernanke'nin finansal piyasalarda istikrarın henüz sağlanmadığı açıklaması güne yükselişle başlayan borsalara değer kaybettirdi..
Haftaya 12 yıl önceki seviyelerine düşerek başlayan ABD borsaları dün de kayıp ve kazanç arasında savruldu. ABD Başkanı Barack Obama'nın yeni banka destek planı üzerinde çalıştığı ve Çin'in hammadde talebinin artacağı yönündeki haberlerle güne yükselişle başlayan borsalar Fed Başkanı Ben Bernanke'nin finansal istikrarın henüz sağlanmadığı yönündeki açıklamalarıyla yönünü düşeşe çevirdi. Öte yandan Fed tüketici kredilerini desteklemek için daha önce uygulayacağını duyurduğu 200 milyar dolarlık programı başlattı. Otomobil, eğitim, kredi kartları gibi bireysel kredileri kapsayan programdan yararlanmak isteyenler 17 Mart'ta başvuracak. İlk krediler 25 Mart'ta verilecek. Fed programın 1 trilyon dolarlık kredi imkânı yaratmasını umuyor. Öğleden sonra Avrupa borsalarında yaşanan toparlanma ve ABD borsalarının yükselişle açılmasını takip eden İMKB kritik 23 bin 500 desteği üzerinde tutunmaya çalıştı. Ancak piyasadan para çıkışının yukarı yönlü hareketleri sınırladığı İMKB düşük seyirli bir hacimle günü yüzde 0.22 yükselişle 23 bin 751 puanda kapattı. Dolar uluslararası piyasada dün de değer kazanmaya devam etti. Euro/dolar paritesi 1.2550'ye kadar gerilerken, güne 1.7200 TL'den başlayan dolar 1.7377'yi gördü.