kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''Eston Ulusal Operası'nda bir Türk"

AA
Giriş Saati : 23.02.2009 12:03
Güncelleme : 23.02.2009 23:06
Yeni Haber
Tenor Şenol Talınlı, Estonya'da gösterdiği üstün başarı ile Estonları fethetti.

Estonya Ulusal Operası tarafından sahneye konan Verdi'nin ünlü operası ''Maskeli Balo''nun yeni prodüksiyonunun prömiyerinde Talınlı, operanın baş rolü kralı seslendirirken, büyük beğeni topladı. Şenol Talınlı, aynı rolle daha sonra iki kez daha sahne aldı ve başarısını yineledi.

Kapalı gişe oynayan opera, televizyon ve basın-yayın organlarında geniş biçimde yer alırken, haber ve eleştirilerde Ankara Devlet Operası Tenoru Talınlı'ya büyük övgüler yağdırıldı.

Ülkenin önemli gazetelerinden ''Eesti Express'', haberi manşetten, ''Eston Ulusal Operası'nda bir Türk veya sürprizli bir Maskeli Balo'' başlığıyla duyurdu. Haberde, Talınlı'nın kral rolündeki performansı ''ideale yakın'' olarak nitelendirildi. ''Harikulade lirik sesine ilaveten kraliyet saygınlığını hiç kaybetmemiş olan aristokrat ve zeki kral rolünü çok iyi canlandırdığı'' belirtilen Türk sanatçının, dünya klasında bir tenor olduğu da vurgulandı.

İsveçli eleştirmen Göran Forsling ise ''http://www.musicweb-international.com'' adlı sitede, Türk Tenor Şenol Talınlı'nın kral rolünde her bakımdan mükemmel olduğunu, söyleyişindeki rahatlık ve zarafetle bu rolde ünlü tenor Carlo Bergonzi'yi anımsattığını ve en büyük övgüyü hak ettiğini belirtti.

Şenol Talınlı, ünlü rejisör Arne Mikk tarafından sahneye konan, dekor ve kostümünü ünlü Finlandiyalı sanatçı Ralf Forsström'un yaptığı, Arvo Volmer'in yönettiği operanın Nisan ve sonbahardaki temsillerine de davet edildi.