kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Almanya'da "beşinci mevsim"

Giriş Saati : 23.02.2009 16:46
Güncelleme : 23.02.2009 23:06
Yeni Haber
Almanya'da "beşinci mevsim" olarak adlandırılan karnaval kutlamaları, "Rosenmontagszug" (Gül pazartesi geçidi) ile doruk noktasına ulaştı.

Karnavalın kalesi olarak bilinen Köln kentinde yerel saatle 10.30'da başlayan karnaval geçidinde, 1. FC Köln takımının teknik direktörü Christoph Daum da vatandaşlara çikolata ve şeker dağıttı.

Yağışlı ve kapalı havaya rağmen yüz binlerce kişi yol kenarında çocuklarıyla birlikte açtıkları şemsiyeleri ters tutarak araçlardan atılan şeker ve çikolataları yakalamaya çalıştı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Karnaval geçidi sırasında 11 bin karnavalcı halka tonlarca şeker ve çikolata dağıtırken karnaval geçidinin uzunluğu da 7 kilometreye ulaştı.

Köln büyükşehir belediye başkanlığı için yeniden adaylığını koyan Fritz Schramma ile rakibi Jürgen Roters'in kılıçla savaş halinde gösterilen maketi de geçidin en ilgi çeken süslü araçlarından biri oldu.

Düsseldorf kentindeki karnaval geçidinde ise Köln'de yapılacak DİTİB Merkez Cami'nin maketinin yer alması tartışmalara yol açtı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı caminin yapımını eleştirdiği için bu aracı yaptığını ifade eden Jacques Tilly, DİTİB'i, cami yapımında halka bu konuyu danışmadığı için eleştirdiğini söyledi.

Almanya'nın diğer çok sayıda kentinde de karnaval geçit törenleri düzenlendi. Söz konusu kentlerde süslü kıyafetlerle sokaklara dökülen yüz binlerce kişi gönüllerince eğlendi.

Genel olarak içki, özellikle de bira tüketiminin en üst seviyeye ulaştığı karnaval dönemi bu yıl 25 Şubat Çarşamba, Aschermittwoch (Kül Çarşambası) adı verilen günde sona erecek.