kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mahalle yandı, 500 kişi evsiz kaldı

Giriş Saati : 23.02.2009 15:23
Güncelleme : 23.02.2009 23:06
Yeni Haber
Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bugün meydana gelen yangında bir mahalle tamamen yandı, mahallede yaşayan çoğu Müslüman 500 kişi de evsiz kaldı.

Yangında uyarı sistemi sayesinde can kaybı yaşanmazken, yangında mahallenin tamamen yandığı ve çoğu Müslüman yaklaşık 500 kişinin evsiz kaldığı belirtildi. Olay yerine gelen itfaiyeciler yangın söndürme çalışmalarını sürdürürken, mahallede oturan kişilerin ise yangından eşyalarını kurtarmaya çalıştığı görüldü.

Çoğunluğu çocuk olan mağdurlar dışarıda büyük bir çadır altında toplanırken, yetkililerin zarar tespitine başladığı kaydedildi. Mahallede bir okul ile bir camiinin de bulunduğunu ifade eden yetkililer, itfaiye ekiplerinin olaya zamanında müdahale etmesi ve uyarı sisteminin çalışmasıyla okulda okuyan yüzlerce çocuğun zarar görmeden kurtarıldığını, caminin de hasar görmediğini açıkladı.

Yangında evsiz kalan Müslümanların geçici olarak camide, Budistlerin ise hükümet tarafından verilecek bir yerde geçici olarak ikamet edeceği belirtilirken, devletin evsizlere her gün yemek yardımı yapacağı ve ev kiralamaları için para desteği vereceği bildirildi.

Yangının çıktığı mahallede yaşayan Seema İnpachi, "Bu evde yaklaşık 10 yıldır kiracı olarak yaşıyorum. Şimdi hiçbir şeyim kalmadı. Sadece üzerimdeki elbisem var. Buraya yakın bir yerde meyve satıyorum. Yangın haberini alır almaz eşyalarımı kurtarayım diye koştum ama nafile, hepsi yanmış, paramda vardı ve o da yanmış. Nerede kalacağım bilmiyorum belki akrabalarımın yanına giderim" diye konuştu. Gece kalacak yeri olmadığını ifade eden Parichart Panto ise "Yanımda sadece 70 centim kaldı. Her şeyim yandı, hiçbir şeyim yok artık. İşim var ama eşyam yok. Benim işyerim buraya yakındı hemen koştum geldim. Bir şey bulamadım. Hala gülümsüyorum, ağlamak bir şeyi geri getirmiyor sadece başımı ağrıtıyor. Bu gece kalacak yerim yok. Belki tapınakta kalırım" diye konuştu.

Bir mahalleyi tamamen kül eden yangında can kaybı olmadığı ancak yanan alanın çok geniş olduğu belirtilirken, yangın alanının temizleneceği ve devletin bölgeye apartman yapacağı, bu apartmanın da yangında evlerini kaybedenlere verileceği açıklandı.