kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama'nın temsilcisi Türkiye'ye geliyor

AA
Giriş Saati : 23.02.2009 15:01
Güncelleme : 23.02.2009 23:06
Yeni Haber
ABD Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu Özel Temsilcisi Senatör George Mitchell'in, geçen sefer son dakika iptal ettiği Türkiye ziyaretini bu hafta gerçekleştireceği öğrenildi.

İsrail-Filistin arasında kalıcı ateşkesin sağlanması için temaslarda bulunacağı belirtilen Mitchell, bölge ülkeleriyle barışa yönelik çabaları canlandırmak ve bölgedeki yeni gelişmeleri değerlendirmek için ikinci kez Ortadoğu'ya geliyor.

Edinilen bilgiye göre, bölge turu kapsamında Türkiye, İsrail, Mısır ve Ürdün'e ziyaret gerçekleştirecek Mitchell, 26-27 Şubat tarihlerinde Ankara'ya gelecek. Mitchell'in, 27 Şubat'ta Ramallah'ta Filistin lideri Mahmud Abbas'la da bir araya gelmesi öngörülüyor.

Mitchell'in, Türkiye'deki temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilmesi ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile görüşmesi öngörülüyor.

Görüşmelerde bölgedeki son durum, Filistinli grupların uzlaşması ve İsrail'le yürütülen ateşkes müzakerelerinin yanı sıra 2 Mart'ta Kahire'de düzenlenecek "Gazze'nin Yeniden İmarı İçin Filistin Ekonomisine Destek Uluslararası Konferansı" da ele alınacak. Başkan Obama tarafından atanmasının ardından Mitchell, ilk Ortadoğu turunu 26 Ocak-1 Şubat 2009 arasında gerçekleştirmişti. İsrail, Batı Şeria, Mısır, Ürdün ve Suudi Arabistan'ı ziyaret eden Mitchell'in Ankara'ya da uğrayacağı açıklanmış, ancak ziyarete saatler kala teknik gerekçelerle ertelendiği duyurulmuştu.