kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ayhan Aydan toprağa verildi

Giriş Saati : 21.02.2009 14:43
Güncelleme : 21.02.2009 22:19
Yeni Haber
İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesinde önceki gün kronik akciğer rahatsızlığına bağlı solunum yetmezliğinden 85 yaşında vefat eden ünlü opera sanatçısı Ayhan Aydan, son yolculuğuna uğurlandı.

Manevi çocukları Sahiba ile Metin Ulutaş çiftiyle birlikte yaşadığı evde geçen perşembe günü akşam saatlerinde ölen Aydan'ın cezanesine, görümcesi olan ünlü sanatçı Sevda Aydan, yeğenleri eski milli basketbolcu Efe Aydan ve sinema sanatçısı Ege Aydan, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç ile çok sayıda seveni katıldı.

Ege Aydan, halasının ölüm haberiyle yıkıldıklarını belirterek, "Halamla her yaz mutlaka Alaçatı'da görüşürdük. Özelini hep kendi içinde yaşadı ve kimseyle paylaşmadı. Ben de bunları konuşmak istemiyorum. Sadece Türkiye'nin çok büyük bir sanatçısını kaybettiğini söyleyebilirim." dedi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan ise sanatçıların birer yıldız olduğunu belirterek, "Çok önemli projelerde görev aldı. O özel bir sanatçıydı ve bir yıldızdı. Bir yıldız kaydı. Kendisini minnet ve saygıyla anacağız. Bütün sanat camiasının başı sağolsun." şeklinde konuştu. İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sahneye koyduğu Puccini'nin "La Boheme" operasının bu akşam yapılacak temsili de daha önce seslendiren Ayhan Aydan'a ithaf edildi.

Adı eski başbakanlardan Adnan Menderes'le yaşadığı aşkla gündeme gelen Ayhan Aydan'ın cenazesi, Pazaryeri Camisi'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Alaçatı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Yakınlarının isteği üzerine Aydan için veda töreni düzenlenmedi.

1924 yılında doğan ve Ankara Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü'nden mezun olan Ayhan Aydan, 19 yaşında orkestra şefi Hasan Ferit Alnar'la evlenmiş, 1949'da bir toplantıda tanıştığı dönemin başbakanı Menderes'le yaşadığı aşkla gündeme gelmişti. 27 Mayıs darbesinin ardından Yassıada duruşmalarında hakim karşısına çıkan ve Mendres'ten olduğu ileri sürülen çocuğunu öldürmekle suçlanan Aydan'ın, "Adnan Menderes'i 1949'da tanıdım. Evli olmasına rağmen büyük bir aşkla sevdim. Çocuk da doğumda öldü." sözleri tutanaklara geçmişti.

(CİHAN)