kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sezai K.'nin harekete geçmek için Esra Celepkulu'nun oturduğu sitede güvenliğin izin gününü seçtiği anlaşıldı.

Reddedilen âşık asansörde öldürdü

Yalçın BEL SABAH
20.02.2009
Liseli Esra Celepkulu arkadaşlık teklifini reddettiği Sezai K. tarafından bıçakla öldürüldü Zanlının Esra'nın adresini Facebook'taki bir arkadaşını takip ederek bulduğu öğrenildi..
İstanbul Pendik Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Esra Celepkulu, arkadaşlık teklifini kabul etmediği için iki yıldır kendisini tehdit eden Sezai K. tarafından evinin bulunduğu apartmanın asansöründe bıçaklandı. Dört bıçak darbesi alarak ağır yaralanan Esra hastanede hayatını kaybetti. İddiaya göre Esra, Sezai K.'den cep telefonuna gelen tehdit mesajları üzerine durumu babasına anlatmıştı. Baba, kardeşi ve bazı akrabalarıyla birlikte Sezai K.'yi uyardı. Sezai K. kızın peşini bırakacağına dair söz verdi ancak tehditler bitmedi.

BU YÜZDEN TAŞINDILAR
Baba Cemalettin Celepkulu, sırf bu nedenle Kartal Soğanlık'taki evini kiraya verip Pendik Kurtköy'de güvenliği bulunan bir siteye taşındı. Ancak "Facebook" adlı paylaşım sitesinden Esra'nın bir arkadaşını bularak takip eden Sezai K. yeni adresi belirledi. Esra dün 14.00'de okuldan evine geldiği sırada Sezai K.'nin bıçaklı saldırısına uğradı. 4 bıçak darbesiyle ağır yaralanan kız yere yığılırken saldırgan kaçtı. Dakikalarca asansörde yaralı kalan Esra'yı komşusu fark etti. Ameliyat edilen Esra yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti. Bu arada Pendik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri saldırıyı gerçekleştiren Sezai K.'nin peşine düştü. Ailesi, Sezai K.'yi akşam saatlerinde savcılığa getirerek polise teslim etti. Sezai K.'nin cinayetten önce sitenin güvenlik görevlisini de takibe aldığı, görevlinin izinli olduğu gün saldırıyı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Sezai K.'nin, genç kızı Sevgililer Günü için aldığı hediyeyi yüzüne fırlattığı için öldürdüğünü, daha sonra da korkarak kaçtığını söylediği öğrenildi. Esra dün, Pendik Yenişehir Merkez Camisi'nde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Kurtköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.