kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Öğrencileri taşıyan minibüs devrildi: 17 yaralı

Giriş Saati : 21.02.2009 11:33
Güncelleme : 21.02.2009 22:19
Yeni Haber
Tekirdağ'da öğrenci taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şoför ile 17 öğrenci yaralandı.

Hayrabolu ilçesinden Tekirdağ'a öğrenci taşıyan Abdullah Göçer'in kullandığı 59 J 5007 plakalı öğrenci servis minibüsü, Ortaca köyü mevkisinde devrildi. Kazada, sürücü Göçer ile 16 öğrenci yaralandı. Yaralanan öğrencilerden 14'ü ile şoför Tekirdağ Devlet Hastanesinde, 2'si Hayrabolu Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan öğrencilerden bazılarında kırık tespit edildiği belirtildi.

VALİ DOĞAN, ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİ

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Tekirdağ Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı öğrencileri ziyaret etti.

Hastane Başhekimi Cengiz Becerir'den bilgi alan Vali Doğan, öğrencilere moral verdi, ailelerine ''geçmiş olsun'' dileğinde bulundu. Doğan, hastaneden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Hayrabolu'dan 16 öğrencisini Tekirdağ merkezdeki dershaneye taşıyan servis minibüsü, Ortaca köyü mevkisinde yerlerin ıslak olmasına bağlı olarak virajı alamayınca takla atıyor. Çocuklarımızın genel olarak durumu iyi. Şoförümüzün de sağlığı ile ilgili bir sorunu yok. Çocuklarda küçük kırıklar olduğu şüphesiyle arkadaşlarımız röntgen çekiyor, diğer tıbbi destekleri vermeye çalışıyor.''

Vali Doğan, yaşları 14 ile 16 arasında değişen öğrencilerin önemli bir sorunu bulunmadığını düşündüklerini belirterek, ''Çocuklarımıza ve ailelerine 'geçmiş olsun' diyoruz. Tek taraflı bir kaza. Buzlanma da yok. Ağır bir kar yağışı da yok'' dedi.

Başhekim Becerir de yaralı öğrencilere gerekli tüm tıbbi müdahalelerin yapıldığını, sağlık durumlarıyla ilgili endişe edilecek bir durum olmadığını söyledi. Öğrencilerin aileleri de hastaneye gelerek çocuklarının durumlarıyla ilgili bilgi almaya çalıştı.

KAZADA YARALANAN 17 KİŞİDEN 11'İ TABURCU EDİLDİ

Tekirdağ'da öğrenci taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu yaralanan 17 kişiden 11'i tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Cengiz Becerir, Tekirdağ'da öğrenci servisi yapan minibüsün devrilmesi sonucu hastaneye getirilen 15 kişiden aralarında şoförün de bulunduğu 9 kişinin ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildiği söyledi.

Durumlarını takip etmek için 6 öğrencinin acil servisteki tedavilerinin ardından Beyin Cerrahi, Ortapedi ve Genel Cerrahi Servisi'ne yatırıldığını ifade eden Becerir, ''Öğrencilerden Gökçe Duman'ın köprücük kemiğinde, Hacer Oral'ın ise omurgasında kırık tespit edildi. Bu öğrenciler ameliyata alınacak'' dedi.

Tedavisinin ardından taburcu edilen sürücü Abdullah Göçer (62) ifadesinin alınması için polis merkezine götürüldü. Bu arada Hayrabolu Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan 2 öğrenci de ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

(AA)