kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cumhurbaşkanı Gül safari yaptı

Giriş Saati : 21.02.2009 19:55
Güncelleme : 21.02.2009 21:05
Yeni Haber
Kenya Cumhurbaşkanı Kibaki'nin davetlisi olarak Kenya'ya giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretinin ikinci gününde Nairobi Ulusal Parkı'nı ziyaret etti.

SAFARİDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül ile beraberindeki bakanlar, sabah saatlerinde ikamet ettikleri InterContinental Otel'den Nairobi Ulusal Parkı'na hareket etti.

Nairobi Ulusal Parkı'ndaki safarisinde bir çitayı severek yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, cumhurbaşkanlığı özel fotoğrafçısının fotoğraf makinesini alarak yaban hayatını görüntülemeyi de ihmal etmedi.

Gül çifti park ziyaretinde ayrıca Kenyalı çocuklarla da yakından ilgilenerek, Kenyalı bir minik çocuğu kucağına alarak basın mensuplarına poz verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve beraberindekiler daha sonra Nariobi Ulusal Parkı'ndan ayrıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kenya Başbakanı Raila Odinga'yı kabul etmesinin ardından katılacağı Kenya-Türkiye İş Forumu'ndan sonra Odinga ile ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

THY'nin Nairobi uçuşlarının başlaması dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katılacağı açıklanan Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün ayrıca, Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Levent Şahinkaya'nın, onuruna vereceği akşam yemeğine katılacağı kaydedildi.

Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, iş adamları ve gazetecilerden oluşan bir heyetle Kenya'ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Kenya ziyaretinin ardından 22 Şubat Pazar günü Tanzanya Cumhurbaşkanı Kikwete'nin resmi davetlisi olarak Tanzanya'nın başkenti Darüsselam'a geçeceğini açıklandı.