kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Gaga'yı gözlüksüz görmek zor. Sahne şovları dışında da rahatlıkla leotard'la gezebiliyor.

Ninesi görsün diye tarz yarattı

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
20.02.2009
Elektro popun yeni divası Lady Gaga, sadece müziği ve şovuyla değil, 3009 yılının Donatella Versace'si olarak tanımladığı tarzıyla da gündemde.....
Lady Gaga, son günlerde gündemi en çok meşgul eden şarkıcı. Sadece 'yeni Madonna' olarak görüldüğü için değil, magazin basınının tabiriyle 'pantolonunu giymeyi unuttuğu için' de hakkında konuşuluyor. Asıl ismi Joanne Stefani Gemanotta. Lady Gaga takma adını ise, kıyafetleri Queen grubunun elemanlarına benzetildiği için ortaya çıkmış. Giyim tarzı, listelerin üst sıralarında yer alan Just Dance şarkısını ve fantastik ötesi sahne şovlarını bile geride bırakıyor kimi zaman. Deri sutyenler, leotard'lar, korseler ve devasa gözlüklerden oluşan 'tuhaf' kıyafetlerini, brulesk şov ve gogo dansı geçmişine borçlu.

AGUILERA TAKLİT ETTİ
Lady Gaga'nın platin rengi uzun saçları ve avangard moda anlayışı sadece sokakta değil, diğer şarkıcılar arasında da yepyeni akımlar doğuruyor. Örneğin Christina Aguilera'nın 2008 MTV Müzik Ödülleri törenindeki performansı, giyim tarzı anlamında da 'Gagavari' idi. Yılların Christina Aguilera'sı, 'Lady Gaga'yı taklit etti' suçlamalarından kaçamadı. İddialı ve cesur kıyafet seçimlerinin yanı sıra, Gaga'nın ilginç saç modelleri de dikkat çekiyor. Kafasının tepesine, saçlarını kullanarak yaptığı Minni Mouse'vari dev fiyonk kendi buluşu değil belki ama, herkesten çok onunla özdeşleştiriliyor. Aynı minik Suri Cruise gibi; onu en soğuk havalarda bile paltoyla görmek mümkün değil. Günlük hayatta bile korseyle gezebiliyor. Ve tüm bu görüntünün alında, çok ciddi bir emek yatıyor. Bir kere kıyafetlerini seçen ve hazırlayan; kendisinin de Andy Warhol'un 'fabrika'sına benzettiği bir ekibi var. Sahne şovlarında giydiği kıyafetler için ciddi kafa patlatıyorlar. Kırmızı bir mont giyecek üzerine diyelim; uzun uzun düşünülüyor: "Fazla seksi bir kırmızı mı, mutlu bir kırmızı mı, kasvetli bir kımızı mı? Kiraz rengi gibi mi duruyor, komünist çağrışımlar mı yapıyor?"

ANNEANNEM GÖRSÜN DİYE
Stilini tarif etmesini isteyecek olursanız; "Fazlasıyla New Yorklu, avangard ve Warholvari," diye cevap veriyor. Bir de Donatella Vercace'nin 3009 yılındaki haline benzetiyor kendisini. Lady Gaga'ya göre kıyafetleri sanatın bir parçası. Hatta belki de başlı başına sanat; "Biraz Grace Jones gibiyim, biraz da androjen... Gelecekten çıkıp gelmiş bir moda kraliçesi de diyebilirsiniz. Kıyafetlerimde cinsel çağrışımlardan çok, grafik ve sanat var. Evet pantolon giymiyorum belki ama, kocaman vatkalar takıp, kapüşonlu bir üst giyip, bir de simsiyah ruj sürünce, ha pantolon giymişsin, ha giymemişsin. Ne fark eder ki?" Pantolon giymemesinin bir diğer nedeni olarak da anneannesini gösteriyor bayan Gaga. "Büyükannemin gözleri hiç görmüyor. Sadece açık renkleri seçebiliyor. Saçlarımı mesela. Pantolon giymediğimde de beni bacaklarımdan tanıyor; 'Seni görebiliyorum çünkü üzerinde pantolon yok,' diyor." Anne babası ise 22 yaşındaki kızlarıyla ilgili daha tutucu düşünüyor. Gaga'yı sahnede ilk kez izlediklerinde giydiği leopar desenli ve püsküllü bikini üstü ile payetli ve kemerli bir anneanne külodundan beri, kızlarının delirdiği konusunda hemfikirler. Ama Lady Gaga hep böyleymiş. Okul günlerinde de etek boyu arkadaşlarından kısa, dekoltesi de daha derin olurmuş. Sahnedeki halinde ise çıktığı burlesque şovların (abartılı güldürü) ve Go-Go dansçısı olduğu günlerin etkisi hissediliyor.

KENDİ MARKASINI KURUYOR
Kendisi ise giyim tarzını daha çok androjen buluyor. 'Seksapel' ile ilgili tek arsuzu, erkekleri düşündürmek; "Onladan, kadınlarda neyin seksi olduğunu iyi düşünmelerini istiyorum," diyor Gaga ve devam ediyor: "Bir kadın elinde ne varsa onu kullanmalıdır. Ben de abarttıkça abartıyorum. Seksi değil, uçlardayım. Erkeklerin benim için 'Bu kız seksi mi, yoksa acayip mi, anlayamadım," diye düşünmelerini istiyorum." İster beğenin, ister beğenmeyin, ister zorlama, ister aşırı iddialı bulun Lady Gaga'nın tarzını. Öyle ya da böyle, son günlerde herkes onu konuşuyor. Gaga, bu rüzgâr ile yakında kendi markasını sunmaya da hazırlanıyor. Bunun için de R&B şarkıcısı Akon'dan tüyolar alıyor.
Haberin fotoğrafları