kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Jeanler baş kaldırıyor

Başak Dizer Fransez
20.02.2009
Rahatlık ifadesi olan jeanler artık kırmızı halıya bile taştı. Bazıları için kurtarıcı, bazıları için de vazgeçilmez olan jeanlerin bu sezon yine dar kalıplıları ama yıpranmışları moda..
Jeanlerle beraberliğimiz çok eskilere dayanıyor. Gardıroplarımızda fazlasıyla yer tutan, her ton ve her kesimdeki jeanlerinizi çok seviyorsunuz, biliyorum. Yıllarca biraz daha birbirine benzeyen jean koleksiyonunuza, her sezon bir yenisini eklemeyi ihmal etmiyorsunuz. Özellikle, erkekler için vazgeçilmez ürün, son kurtarıcı, seksi ve cool, dayanıklı ve rahat denim pantolonlarda yeni trendler nedir; onlara bakalım: Şimdilerde tasarımcılar, kumaş tasarım birimleri çok çalışmış olacak ki yeni yeni ağartmalar, taşlama ve kumlamalar ile farklı boyamalar mevcut. Son sezonlarda siz de fark etmişsinizdir ki yumuşak, rahat, mavi, klasik kesim, beş cepli jeanlerin yerini ham, sert, detaylı, çok koyu; özellikle de siyah ve gece mavisi jeanler aldı. Durum böyle olunca, biz de bu jilet gibi sert ve cool duran, kuzguni renkleri şık gece toplantılarına, parti ve kokteyllere ve hatta kırmızı halıya bile soktuk. Ünlü Hollywood yıldızlarını sıkça koyu renk, düşük belli, dar paça ve skinny jeanleri içinde bol bol gözlemledik. Slim-fit blazer ile, beyaz gömleği ve ince kravatı ile kombinleyerek spor-casual havasından kurtarıp smart-casual ve sofistike yaptık. Kesimler yine dar, düşük belli ve iddialı fakat yeni sezon yaz defilelerinde görüyoruz ki; siyah egemenliği son bulmuş ve daha hafif denimler, gevşek örgüler kullanılmaya başlanmış. Ayrıca bir Amerikan icadı olan jeanlerde şimdilerde Japon tekniği ile üretilen denim kumaşlar ve dikiş teknikleri kullanılmakta.

BEYAZ JEAN ŞART
Kadınlarda baş gösteren 1980'lerin trendlerinde fazlaca ağartılmış mavi-beyaz jeanler söz konusu. Bu yaz düz beyaz denimden yapılmış jeanlerden bol bol göreceksiniz. Erkek, kadın bu yaz bembeyaz bir jean edinin derim. Yine belirgin bir trend ise rock'n roll teması. Yıpranmış, yırtık görüntüler; dar kesimler ve soyut grafikler kullanarak, asi bir rock'n roll tarzı yakalayan markalardan Hilfiger, denim jeanlerini, 70'li yıllardan beri gençliğin ilham aldığı Patti Smith, Led Zeppelin, Iggy Pop, The Rolling Stones gibi rock efsanelerinin sert ve seksi stilinde tasarlamış. Asi yırtık jeanler çok 'in'. Hatta ne kadar parçalanmışsa, o kadar iyi. Dolce&Gabbana ve DKNY Jeans'de yırtık jeanlerden bulabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları