kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Soobee'ciler mayosundan şapkasına plaj kıyafetlerinde de miniklerin uyum içinde olmasına dikkat ediyor.

Miniklerin de stili olur...

İLKNUR K. AKMAN
13.02.2009
Küçükler de modanın takipçisi. ‹stanbul'da ilk şubesini açan, tarzıyla yabancı rakiplerini aratmayan bir çocuk giyim markasının tasarımcısı Berna Almı., "Çocuk modasını Hollywood ünlülerinin kızları ve oğulları belirliyor," diyor..
UCUZLUĞUN son günleri, hatta saatleri demek daha doğru. Kışlıklar, yavaş yavaş yerini bahar kıyafetlerine bırakırken, akıllarda da hep şu soru var: "Bu sezon neler moda acaba?" Doğrusu bunu ben de çok merak ediyorum ama anne baba olunca çocuğunuzun ne giyeceği sizinkinden daha çok önem taşımaya başlıyor. Her şey gibi alışveriş alışkanlıklarınız da otomatik olarak değişiyor ve sokağa çıktığınızda önce çocuk mağazalarına göz atıyorsunuz.
Giyim kuşama meraklı, moda trendleriyle haşır neşir biriyseniz de yeni sezon ürünlerini incelemekten kendinizi alamıyorsunuz. Tıpkı benim gibi! Geçtiğimiz hafta "Bu ilkbahar-yaz çocuklar ne giyecek?" diye küçük bir keşfe çıkmışken, bir mağaza vitrinine çarptı gözüm. Klasik pembe ve mavilerden uzak, tarzı olan, çok hoş tasarımlardı hepsi. Adı da çok güzeldi: Soobee! İçeri girdiğinizde size yabancı olduğu izlenimini veren marka, aslında Türk. 0-12 yaş kız ve erkek çocukları için pijamadan çoraba, mayodan bornoza, ayakkabıdan giysiye ne ararsanız bulmanız mümkün. Üstelik hepsi de kendi üretimleri... Bir bölüm ise, kitap, oyuncak, bebek arabası, biberon ve emzik gibi diğer ihtiyaçlara ayrılmış. İlgimi asıl çeken, beş yıllık bir geçmişe, İzmir ve çevresinde 13 şubeye sahip olmalarına rağmen, firma sahiplerinin İstanbul'da ilk ve tek mağazalarını henüz bir ay önce Mohini Çocuk Alışveriş Merkezi'nde açmış olmaları... "Daha önceleri neredeydiniz?" sorumuzun cevabını tesadüfen İstanbul'da yakaladığımız firmanın ortağı Aşkın Şentürk veriyor: "Ürünlerimizin kalitesinden hiçbir tereddüdümüz yok, ama biz önce markamızın kimliğinin oturmasını istedik. Üretimimiz İzmir'de, İstanbul'a gelmek o yüzden biraz zaman aldı." Hem çocuk kalabilip hem de dünya moda trendlerine uygun kıyafetler tasarlamak kolay değil. Çocuğunuzun giydiği, ona ne büyümüş de küçülmüş havası vermeli, ne de bebek! Soobee bunu çok iyi başarmış. İçerdeki kıyafetlere bakınca bu ayrıntıya ne kadar önem verdikleri hemen fark ediliyor. Markanın baş tasarımcısı Berna Almış, "Çocuklar için kıyafet yapmak bambaşka bir iş.
Giysilerin hem trendy, hem çocuksuluğunu yitirmemiş, hem giyilip çıkarılması pratik şeyler olması gerekiyor.
Tıpkı kadın-erkekte olduğu gibi çocuk modasına asıl yön veren ülke ise Amerika," diyor ve ekliyor: "Çocuk modasını, çocuklarına giydirdikleriyle, ünlü yıldızlar belirliyor. Örneğin Tom Cruise ve Katie Holmes'un kızı Suri'nin ne giydiği çok önemli bizim için ya da Beckham çiftinin oğullarının... Çünkü hiçbir markanın moda olacak gözüyle bakmadığı bir şey, sırf onlar giydiği için yok satabiliyor. Dolayısıyla biz tasarımlarımızı yaparken hem hedef kitlemizin ihtiyaçlarını, hem dünya moda trendlerini, hem de ünlü stil ikonlarını dikkate alıyoruz."

ASİ RUHLU ÇİZGİLER
Peki 2009 ilkbahar-yaz sezonunda çocuklarımız ne giyecek, pembe ve mavinin modası ne zaman geçecek? Mesleğini uzun süre Amerika'da sürdürmüş olan Almış, "Ben de renk konusunda özgür olmaktan yanayım ama açık pembe ile mavi tüm dünyada asla vazgeçilmeyen iki renktir. Her ikisi de bebeklere çok yakışır çünkü. Ama bebekler siyah giymez diye bir kaide de yoktur, bizde de siyah giysi görebilirsiniz bu yüzden. Yeni sezonun gözde renklerine gelince... Hem erkek hem de kız giysilerine kırmızı, sarı, mor, kahve ve yeşilin grileştirilmiş tonları hakim. Bir de denizci teması, bu yıl her zamankinden daha çok öne çıkıyor. Yani lacivert, beyaz, taş rengi ve gri mavi de bu yaz çocuk kıyafetlerinde bolca kullanılacak." Almış'ın söylediğine göre, ünlü modaevlerinin bu sezon kullandığı sade ve keskin hatlar çocuk giyiminde de var. Ama bu yıl miniklerin gönlünü en çok asi ruhlu kıyafetler çelecek. Kızlarda ilkbahar-yazın vazgeçilmezi elbiseler yine gözde ama asıl moda olan tulumlar! Küçük beyler ise hem eskitilmiş görünümlü baskılı, hem de gömlek tişörtleri üzerinden çıkarmayacak.
Kapriler ve şort mayolar ise yine favorileri olacak.
Kriz büyükler için geçerli, minikler bir şey dinlemez. Hadi çocuklar alışverişe!
Haberin fotoğrafları