kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ªALLI TAN
20.02.2009
Sevgili okurlar, hepinize mutlu ve pozitif bir cumartesi günü diliyorum. Bugün sizleri lezzetli ve hafif yemeklerle tanıştırmak için sabırsızlanıyorum. Fırında somon ile günün şımartan lezzeti macaronaya bayılacaksınız. Hayatınızdan lezzet ve sevgi eksik olmasın, afiyet olsun...

Fırında Somon (2 kişilik)
Hazırlama süresi: 5 dakika Pişirme süresi: 25 dakika


MALZEMELER
* 2 parça somon (250 gramlık uygundur)
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı4 1 avuç dereotu
* Tuz
* Taze karabiber
* 3 dal taze soğan

Somonları temizlenmiş almanızı öneririm... Dereotunu ve taze soğanları ince ince kıyın. Somonları yıkayıp ısıya dayanıklı fırın kabına alın. Zeytinyağını üzerinde gezdirin. Dereotu ve soğanları somonun üzerine koyun. Biraz tuz ilave edin, 190 derece ısınmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Taze karabiberle tatlandırdıktan sonra afiyetle yiyin...

Macaron (2 kişilik)
Hazırlama süresi: 5 dakika Pişirme süresi: 20 dakika

MALZEMELER
* 110 gram badem tozu
* 170 gram toz seker
* 1 çay kaşığı un
* 2 adet yumurta akı
* 1 çay kaşığı vanilya
* Yeşil ve pembe gıda boyası

Bir kabın içinde un, şeker ve toz bademi karıştırın. İçine yumurta akı ile vanilyayı ekleyip iyice harmanlayın. Beş dakika dinlendirdikten sonra bir dakika daha çırpın. Hamuru ikiye ayırın, yarısına yeşil yarısına pembe olarak iki ya da üç damla gıda boyası damlatmanız yeterli olacaktır. Fırın tepsisine yağlı kağıdı yerleştirip, bir çay kaşığı bir adet olacak şekilde aralarında boşluk bırakarak yerleştirin. 180 derece ısınmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Sonra çilek ya da frambuaz marmelatı ile aralarını sandviç seklinde yapıştırın.