kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Zor göreve hüzün ve gurur dolu uğurlama

Ceyda KARAASLAN - Adem ÜLKER
18.02.2009
Somalili korsanlara karşı Aden Körfezi'nde görevlendirilen TCG Giresun firkateyni dün Marmaris'ten uğurlandı. Vedalaşmada, gurur ve özlem bir arada yaşandı..
Aden Körfezi'nde gemilerin korkulu rüyası haline gelen Somalili korsanlarla mücadele için görevlendirilen TCG Giresun firkateyni dün Marmaris'ten yola çıktı. Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda düzenlenen uğurlama töreninde, askerlerle ailelerin vedalaşması sırasında duygulu anlar yaşandı. Meclis'ten alınan tezkere gereğince görevlendirilen TCG Giresun firkateyni hakkında gazetecilere bilgi veren Gemi Komutanı Albay Cenk Dalkanat, Aden Körfezi'nde korsanlara karşı değil, deniz haydutlarına karşı mücadele edeceklerini belirterek, "Korsanların ardında bir devlet olur. Aden Körfezi'ndekiler başıboş haydut. Bunlara karşı görev yapacağız. İnsanlara zarar vermedikleri sürece, onlara insancıl davranış gösteririz. Hem BM Deniz Hukuku Sözleşmesi, hem de örf ve adetlerimiz bunu gerektirir" dedi. Albay Dalkanat, firkateynde 2 adet AB 212 helikopter, keskin nişancılar ile biri dalgıç doktor olmak üzere iki doktor olduğunu açıkladı.

264 PERSONEL BULUNUYOR
Daha sonra düzenlenen uğurlama törenine Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Caner Bener ve Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukçuoğlu'nun yanı sıra üst düzey komutanlar ve firkateynde görev yapacak askerlerin aileleri katıldı. Ailelerin ve denizcilerin gözyaşlarını tutamadığı vedalaşmanın ardından TCG Giresun, saat 11.00'de limandan ayrıldı. Firkateynde 264 personel görev yapıyor.
Haberin fotoğrafları