kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Turgut Altınok

Altınok gönderildi

ANKARA
17.02.2009
Ankara'da yıllardır Gökçek'le kavgalı olan Keçiören Belediye Başkanı Altınok'un internette yayılan "yasak aşk kaseti" ile ilgili olarak önceki gün Başbakan Erdoğan'ı aradığı ancak ulaşamadığı öğrenildi..
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yıllardır kavgalı olan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un "yasak aşk kasedi"nin internet ortamında yayılması sonrası AK Parti yönetiminden gelen "çekil" telkini üzerine adaylıktan istifa ettiği öğrenildi. Altınok'un 10 yıl önce çekildiği ileri sürülen görüntülerle ilgili Başbakan Erdoğan ile görüşmek istediği ancak başaramadığı belirtildi. AK Parti, Altıok'un yerine Keçiören Belediye Başkanlığına Mustafa Ak'ı aday gösterdi. Ak, Ankara İl Başkan Yardımcılığı ve AK Parti Siyaset Akademisi Koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuştu.

KAPIDA BEKLEDİ
Altınok'un, N.Ö. isimli kadın ile birlikteyken çekildiği iddia edilen görüntülere ilişkin CD, birkaç gün önce zarf içinde bazı medya mensuplarına iletildi. Altınok, görüntülerin internette yayınlanmaması için yasak koydurttu. Derdini anlatmak için Erdoğan'la görüşmek isteyen Altınok, önceki gün sabah Erdoğan'ın Keçiören'deki evine gitti. 2 saatbeklediği Erdoğan'ın kapısından geri çevrilen Altınok, Nevşehir mitingi sonrası, Genel Merkeze giderek, Erdoğan ile görüşmek için yeniden şansını denedi. Bu kez de başarılı olamayan Altınok, gergin bir şekilde, ilçe belediye meclis üyeleri adaylıkları için yapılan toplantıya katıldı. Toplantıda Gölbaşı, Keçiören ve Yenimahalle'de İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeliklerine kimlerin aday gösterileceği uzun süre tartışıldı. Gökçek'in bu yerler için çok sayıda isim yazdırması Altınok'ta rahatsızlık yarattı. Belediye Meclis üye listeleriyle ilgili Erdoğan da bilgilendirilirken, Altınok, görüştüğü bir genel başkan yardımcısından "Bu kaset işi hem sana hem de partiye büyük zarar verir. Listeleri bahane ederek adaylıktan çekil" telkini aldı. Altınok, bunun üzerine adaylıktan istifa etti.

SERVİSİ KİM YAPTI?
2004'te yapılan seçim öncesinde de "konuşulan" görüntülerin basına kim tarafından servis ettiği ise anlaşılamadı. 5 yıl önce yaşanan adaylık yarışı sırasında, "Elimdeki pembe dosyayı açıklarsam, insan içine çıkamaz" diyen Gökçek, dün "Aramızdaki soğukluğa rağmen böyle bir olayın olmasını kesinlikle istemezdim Belden aşağı siyaset iğrenç bir şey" dedi. Büyükşehir Belediyesi kaynakları ise CD'nin MHP tarafından dağıtıldığını ileri sürdüler. Bu arada Altınok'un Ergenekon tutuklusu emekli tümgeneral Levent Ersöz ile yaptığı görüşmenin de AKP'de rahatsızlık yarattığı iddia edildi.
Haberin fotoğrafları