kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Oturma izni için başvuru yaptı

Mutlu ÇÖLGEÇEN / ANKARA
17.02.2009
Ergenekon soruşturmasında aranan eski milletvekili Turhan Çömez İngiltere'de oturma izni için başvuru yaptı. İngiltere Sınır Ajansı'na 31 Aralık'ta yapılan başvuruda isim olarak "Turhan Gomez" yazıldı..
Ergenekon soruşturması kapsamında aranan AK Parti eski Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in İngiltere'ye "oturma izni" başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. SABAH'ın elde ettiği belgeye göre, Çömez İngiltere'deki oturma izni başvurusunu "Turhan Gomez" ismiyle 31 Aralık 2008 tarihinde yaptı. Çömez'in, İngiliz İçişleri Bakanlığı bünyesindeki İngiltere Sınır Ajansı'na yaptığı başvuru şekil yönünden uygun görüldü. Ancak oturma izni alıp almayacağı İngiliz İçişleri Bakanlığı'nın yapacağı değerlendirmeden sonra netleşecek.

ÜÇ ŞEHİR ARASINDA
Çömez'in yurtdışında bulunduğu süre içinde özellikle Londra, Petersburg ve Moskova'da bulunduğu belirlendi. Çömez'in yurtdışındaki bağlantıları sağlayan kişiler ise Metin (Türk), Andrey (Rus) ve Azat (Azeri). Rus vatandaşı Andrey'in aynı zamanda Ergenekon tutuklusu emekli tuğgeneral Levent Ersöz'le de sıkı ilişki içinde olduğu ileri sürülüyor.

* İNGİLTERE'YE GİTTİ, OTOBÜSTE GÖRÜNTÜLENDİ: Haziran 2008'de dil öğrenimi için İngiltere'ye giden Turhan Çömez hakkında Temmuz 2008 tarihinde arama kararı çıkarılmıştı. Eylül 2008'de İngiltere'de bir kafede ve otobüste görüntüleri ortaya çıkan Çömez'in yanındaki kişiye söylediği "karşıya nasıl atlarız?" sözlerinden Amerika'ya kaçmayı düşündüğü öne sürülmüştü.

* ÜÇ ŞEHİRDE DOLAŞIYOR: Çömez'in özellikle Londra-Petesburg ve Moskova şehirlerinde bulunduğu istihbarat bilgilerine yansıdı. Ergenekon tutuklusu emekli tuğgeneral Levent Ersöz'le bağlantısı olduğu ileri sürünen Çömez'in, Ersöz'ün Ankara Özel 100. Yıl Hastanesi'nde yakalandığı 15 Ocak 2009 tarihinde Moskova'da olduğu belirlenmişti.

ERSÖZ BAĞLANTISI
* BAĞLANTILARI MEÇHUL ÜÇLÜ SAĞLIYOR:
İngiltere'de oturma izni başvurusunda bulunan Çömez'in yurtdışındaki temaslarını Metin (Türk), Andrey (Rus) ve Azat (Azeri) isimli kişilerin sağladığı belirlendi. Bu isimlerden Azeri vatandaşı Azat'ın Türkiye'deki bazı isimlerle de bağlantılı olduğu şüphesi üzerinde duruluyor. Rusya vatandaşı Andrey'in aynı zamanda emekli tuğgeneral Ersöz'le de temasta olduğu öne sürülüyor.

TALEBİ KABUL EDİLDİ
* OTURMA İZNİ BAŞVURUSU YAPTI:
Ergenekon firarisi Turhan Çömez, 31 Aralık 2008 tarihinde İngiliz İçişleri Bakanlığı'na bağlı Londra'daki İngiltere Sınır Ajansı'na oturma izni başvurusunda bulundu ve başvuru talebi kabul edildi. Çömez'in "oturma izni" alıp almayacağı İngiliz İçişleri Bakanlığı'nın yapacağı değerlendirmeden sonra netleşecek.

* GOMEZ OLARAK BAŞVURDU İDDİASI: Turhan Çömez iddialara göre, yakalanmamak için başvuruyu "Turhan Gomez" ismiyle yaptığı belirtiliyor. Turhan Çömez'in başvuru formuna farklı bilgiler yazdığı, adres olarak da bir arkadaşına ait evi gösterdiği belirlendi.
Haberin fotoğrafları