kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tiyatronun ustası veda etti

Mustafa KAYA - Barış SÖZAL - Öner ÖNGÜN / SABAH
18.02.2009
Türk tiyatrosunun çınarlarından Gazanfer Özcan, 13 Şubat'tan bu yana tedavi gördüğü hastanede dün akşam yaşamını yitirdi. 78 yaşındaki büyük ustanın ölümüyle sevenleri yasa boğuldu..
Ömrünü tiyatroya adayan ve eşi Gönül Ülkü ile kurduğu Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nda onlarca oyun sahneleyen Gazanfer Özcan dün akşam hayatını kaybetti. Hüsnü Kuruntu ve Tahsin Bey gibi 'baba' karakteriyle Türk halkının sevgisini kazanan Gazanfer Özcan 78 yaşında aramızdan ayrıldı. Avrupa Yakası'nın 'Tahsin Bey'i usta tiyatrocu, 20 gün önce rahatsızlanarak Amerikan Hastanesi'ne kaldırılmış iki gün hastarnede kalmıştı. Boyun damarlarında tıkanıklık ile kalp yetmezliği olduğu bilinen Özcan, 13 Şubat'ta yeniden hastaneye yatırıldı. Son 4 gün yoğun bakımda bilinci kapalı olan tiyatrocu, dün akşam saatlerinde verdiği yaşam savaşını kaybetti. Özcan'ın ölümü, yakınları ve sanatçı dostlarını üzüntüye boğdu. Haberi alır almaz hastaneye gelen torunu Gazanfer Tarık Ündüz, "Çok üzgünüz. Canımızı kaybettik. Ailede ayakta durması gereken biri durumda olan birisiydi. Dualarımız onunlaydı ama maalesef onu kaybettik" dedi.

GAZANFER ÖZCAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* SİZ DE DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİZİ YAZIN

AVRUPA YAKASI BABASIZ KALDI
Acı haberin kısa sürede duyulması üzerine Avrupa Yakası oyuncuları da hastaneye geldi. Sanatçı dostlarından Şenay Gürler, Sarp Apak, Zerrin Özer, Rutkay Aziz, Gülse Birsel, Yavuz Seçkin ile Hakan Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncu duydukları derin üzüntüyü dile getirerek, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Usta tiyatrocunun kızı Fulya Özcan Ündüz, hastane çıkışında, "Bir baba olmanın ötesinde Gazanfer Özcan'ı kaybetmek zor" dedi. Sanatçının kaybı üzerine mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Usta oyuncu Gazanfer Özcan örnek sanatçı kişiliğiyle her zaman takdirle hatırlanacaktır" dedi.
Haberin fotoğrafları