kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Kılıçdaroğlu 'haklıyım' diyor

Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Şubat 2009 tarihli yazıma cevap verdi. Kendisini haksız yere eleştirdiğimi söyledi. İşte açıklaması:
1) Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Telekom'da, Hazine adına değil, Oger adına denetçidir ve Ticaret Sicili Gazetesi'yle, Yönetim Kurulu karar defterinde bu, açıkça yazılıdır.
2) Melih Gökçek, ön ödemeli doğalgaz sayaçlarını 63 Euro'ya değil,
224 dolara (yaklaşık 168 Euro'ya) satın almıştır. Ben soru önergeme Sayın Bakan'ın verdiği yanıta inanırım. Bu sayaçların uluslararası fiyatı yaklaşık 50 dolardır . Kaldı ki, ön ödemeli sayaçların hangi gerekçeyle tercih edildiği de bugüne kadar açıklanmamıştır.
3) Ben, Menas'a ait TIR değil, Menas'ın ürünlerini taşıyan TIR'da uyuşturucu yakalandı dedim. Sayın Fırat'ın, uyuşturucunun yakalandığı tarihte şirketin ortağı olduğunu Maliye beyanlarıyla kanıtladım.
4) Ticaret Sicili Gazetesi'nde 500 bin TL'lik hisselerin tümünün asaleten temsil edildiği yazılı. Madem asaleten temsil ediliyor, Hazurun cetvellerinde niçin Erdoğan'ın oğlu ve gelininin Ekrem Tosun tarafından vekaleten temsil edildiği Ticaret Odası'na bildiriliyor? Bu, ortaklığı gizlemeye yönelik bir girişim değil mi?
5) Sayın Cihan Kamer ile Sayın Erdoğan arasındaki tüm ilişkiler çıkar amaçlıdır. Erdoğan, Almanya'ya ya da ABD'ye gittiğinde Merkel'e ve Obama'ya anlatsın. Onlar olağan karşılarsa, söz veriyorum ben özür dileyeceğim.
Ve ilgili kişilerin cevapları:
* Efkan Ala: Başbakanlık Müsteşarı Ala, Denetim Kurulu üyeleri Mehmet Solgun ve İsmet Yılmaz'ın imzalarını taşıyan, 12 Mart 2008 tarihli belgede de görüldüğü gibi, boş olan Denetim Kurulu üyeliğine, Hazine'yi temsilen oybirliğiyle seçilmiştir . Bu husus, ayrıca, 20 Kasım 2008 tarihli Ticaret Sicili Gazetesi'nde de yer alıyor. Ticaret Sicili Gazetesi'nde, "Efkan Ala'nın, C grubu hisseyi temsilen Denetim Kurulu'na atandığı, diğer iki Denetim Kurulu üyeliğine atanan Yrd. Doç. Tuna Tuğcu ve Prof. Aydın Gülhan'ın, Oger'in muvafakatnamesi uyarınca, Hazine Müsteşarlığı adına aday gösterildiği" belirtiliyor.
* Melih Gökçek: İlgili Bakan'ın Kılıçdaroğlu'na verdiği cevapta, sayaç bedeli olarak sadece 224 dolar (168 Euro) mı var, yoksa, farklı yıllarda, giderek daha ucuza alınan sayaç fiyatları da belirtiliyor mu? Neden Kılıçdaroğlu, sadece seneler önce, teknoloji daha yeniyken pahalıya satın alınan 10 bin adet sayacın bedelini veriyor da, Bakan'ın cevabında yer alan çok daha ucuz fiyatlara temas etmiyor? Bu arada, Melih Gökçek, ön ödemeli doğalgaz sayacını 50 dolardan satan firmanın ismini ve adresini Kılıçdaroğlu'ndan öğrenmek istiyor. Gökçek, ön ödemeli sayacın, hem para toplamayı kolaylaştırdığını, hem de özellikle evlerini kiraya verenlerin, kiracı para takmasın diye elektronik sayacı tercih ettiğini söylüyor.
* Dengir Mir Fırat: Fırat, 12 Ağustos 2007 tarihli Satış Protokolü ile, hisselerini, 300 bin dolara Ferhat ve Abdülkadir Gürüz'e devretti. 200 bin doların en geç 1 Eylül 2007'de, İş Bankası'nın TBMM Şubesi'ne yatırılması kararlaştırıldı. Dengir Fırat, Kılıçdaroğlu'na hem 12 Ağustos 2007 tarihli Satış Protokolü'nü, hem de 1 Eylül 2007 tarihli banka dekontunu gösterdi. Ayrıca, Yönetim Kurulu karar defterine de, bu satış, 1 Eylül 2007'de işlendi. Kılıçdaroğlu, "Maliye beyanları, uyuşturucu kaçakçılığının yapıldığı 27 Şubat 2008'de, Fırat'ın hâlâ şirketin ortağı olduğunu gösteriyor" demekte. Oysa, 2008 yılında verilen vergi beyannamesi, 2007'deki durumu ifade eder. Bu yüzden, 2008 vergi beyannamesinde Dengir Fırat'ın ismi yer alıyor. Çünkü 2007 Eylül'üne kadar, o, şirketin ortağı ve vergi mükellefi.
*Atagold: Ortaklar gizlenmek istenseydi, Ticaret Odası'na gönderilen Hazurun cetvellerinde, hem Bilâl Erdoğan'ın, hem de Sema Erdoğan'ın ismi yer alır mıydı? Sema Erdoğan, aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olduğu için, Ticaret Sicili Gazetesi'nde de adı yayınlandı. Ortada gizlilik yok ama, ortaklığın, etik açıdan sakıncalı olduğuna ben de inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın