kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
EVLATLARIN İKİSİ ÖLDÜ... Sol baştaki kız kardeş Ceyhan sağır dilsiz. Yanındaki ağabeyi Hasan 25 yaşında trafik kazasına kurban gitti. Onu yanındaki Barış ise doktor hatası yüzünden ameliyat sırasında öldü. Anne ise şimdi beyin kanaması geçiren eşinin başında.

Acılar Argin ailesinin peşini hiç bırakmıyor

SAVAŞ AY
17.02.2009
Bingöllü Argin ailesi, terörden kaçıp İstanbul'a göçtü. 19 yaşındaki Barış ameliyatta, ardından kız arkadaşına evlilik teklifine giden Hasan 14 Şubat'ta kazada öldü. Baba beyin kanaması geçirdi..
Terör yüzünden Bingöl'den kaçıp İstanbul'a göçtüler. Ama yaşadıkları terörden beter çıktı... Ölümler peş peşe geldi. 14 Şubat Sevgililer Günü, Karamürsel Kavşağı'nda meydana gelen "ölümlü trafik kazası" bir aile dramının da final replikleri gibiydi. Yağmurdan ıslak asfaltta kayıp karşı şeride savrulan özel otomobil, koca bir TIR'ın altına girip paramparça oldu, 25 yaşındaki makine mühendisi sürücü Hasan Zülfü Argin, feci şekilde ezilerek öldü.

ÖRGÜT YOLUNU KESTİ
"Hayat son anında film şeridi olur geçer gözünün önünden" derler ya. İşte bu genç ölünün son anında bakın neler vardı o film şeridinin hüzün karelerinde. Babası, annesi ve 5 kardeşi. Bingöl, Kığı'da oturuyor, orada okullarına gidiyorlar. Bir gün bir tenhalıkta terör örgütünün 4-5 militanı, en küçük kardeş Ceyhan'ın yoluna çıkıyor. Soruyorlar ama tek bir sözcük çıkmıyor ağzından Ceyhan'ın. Suskunluğuna çok kızıp öldüresiye dövüyorlar onu. Oysa doğuştan sağır ve dilsizdir o... Ceyhan, nasıl duyup yanıt verebilir ki? Sonrasında tehditler art arda geliyor. 5 erkek çocuktan en az 2'sini "dağ kadrosuna" istiyor örgüt. Baba İsmail Argin, aile meclisi topluyor ve İstanbul'a göçme kararı alınıyor. 3-4 ay sonra İstanbul Kurtuluş'ta mütevazı bir evdeler artık. Baba işçi, anne ev kadını, 6 kardeş ise okullarında. 2 yıl önce, 'bel fıtığı' tanısıyla ameliyat olmaya yatıyor ortanca kardeş. 19 yaşında Beykent Üniversitesi öğrencisi Barış Argin, doktor hatası yüzünden öylesine kan kaybediyor ki, masadan cansız bedeni kaldırılıyor. En büyük kardeş Hasan Zülfü Argin, Kocaeli Üniversitesi'ni kazanıyor, başarıyla okuyor ve mühendis çıkıyor. Askerden sonra da bir araç muayene istasyonunda teknik yönetici oluyor. Bursa'dan bir genç kıza düşürüyor yüreğini. Tülay kız da çok seviyor Hasan'ı... Geçen hafta bir müjde alıyor Hasan Zülfü. Müdürleri ona terfi ettiğini söylüyor. Güzel haberi hemen vermiyor yavuklusuna. Zaten, 2 gün sonra 14 Şubat Sevgililer Günü'nde gidip yüzüne söyleyecek... "Artık maaşım da uygun. Benimle evlenir misin?" diyecek. Tek taş yüzük alıyor, armağan olarak. Bir arkadaşından ödünç istiyor arabasını. Sonra yola çıkıyor. Karamürsel Kavşağı'na geldiğinde ise....

ZARAR BÜYÜK
2 yıl içinde dağ gibi iki evladını yitiren baba İsmail Argin, beyin kanaması geçirip hastaneye kaldırılıyor aynı gece. Doktorlar, "Durumu ağır, çok ağır" diyor. Gözü yaşlı Tülay kız, kazadan sonra nedense bulunamayan tek taş yüzüğü istiyor. "Hasan'ımdan bana hatıro o, bulsunlar versinler" diye, feryat ediyor. Genç adamın defnedilmesinden 1 gün sonra arkadaşından haber geliyor bu kez: "Arabam parçalandı. Sigortasızdı. Bunu tazmin etmeniz lazım." Kazaya karışan TIR'ın bağlı bulunduğu şirket avukatı da Argin Ailesi'ni arayıp şöyle diyor: "Başınız sağ olsun ama zararımız büyük. Bunu ödemeniz için mahkemeye veriyoruz sizi".
Haberin fotoğrafları