kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erzincan'da Cem Yılmaz coşkusu

İHA
Giriş Saati : 14.02.2009 17:31
Güncelleme : 14.02.2009 21:57
Yeni Haber
Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü nedeniyle düzenlenen ve ünlü sanatçıların sahne aldığı 'Zafer Gecesi' renkli görüntülere sahne oldu.

13 Şubat Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen geceye Erzincanlı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Vali Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile Erzincanlı üst düzey bürokratlar ve binlerce vatandaş katıldı. Spor salonunun hınca hınç dolduğu gecede halkoyunları gösterilerinin ardından ilk olarak Türk Halk Müziği (THM) sanatçısı Sevcan Orhan sahne aldı. Sevcan Orhan'ın sahnede olduğu sırada salona asılan balonlar tribündeki bir grup tarafından koparılarak patlatıldı.

Yüzlerce balonu birkaç dakika içerisinde patlatan gruba özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Söylediği hareketli türkülerle salondakileri coşturan Sevcan Orhan'dan sonra THM sanatçısı Çağdaş, sahne aldı. Sevilen şarkılarını Erzincanlılarla birlikte seslendiren Çağdaş'ın ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hemşerilerine hitaben bir konuşma yaptı. Bakan Yıldırım konuşması öncesinde Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunu anlatan bir şiir okudu.

CEM YILMAZ COŞTURDU

Bakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından ünlü komedyen Cem Yılmaz coşkulu tezahüratlar eşliğinde sahneye çıktı. Sahneye adım attığı andan itibaren peş peşe espriler yapan ünlü sanatçı, yine esprili bir dille kendisinin Erzincan'a ulaşmasını sağlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a teşekkür etti. Erzincan'a yolculuğunun çok kısa sürdüğünü dile getiren Cem Yılmaz,

"Burada çok fazla tanıdığım yok, sizden başka kimsem yok. Uçakla yolculuğumuz sırasında Devlet Demir Yolları'ndan bir büyüğümüz dedi ki, 'Keşke trenle gelseydik, Biraz uzun sürerdi yolculuğumuz, hep akraba edinirdin' dedi" şeklinde konuştu. Kendisinin Erzincan'ın kurtuluş törenlerine geldiğini ifade eden Cem Yılmaz, Erzincanlılara, "Ben İstanbul'dan buraya geldim. Artık siz de İstanbul'a bir kişiyi gönderirsiniz herhalde" dedi.

ZEMİNİ KAYGAN İNSANLARI SAĞLAM

Erzincan'a şakalarıyla gelmenin dışında burada şakalar geliştirmeyle ilgili planlarının olduğunu anlatan usta komedyen, "Sağ olsunlar beni buraya getiren arkadaşlar çok sıkı çalışmışlar. Diyorlar ki; 'Çok sıkı çalıştık, hiç açık vermememiz lazım sana, çok konsantreyiz. Aman bizimle ilgili şaka yapma'. O kadar konsantre olmuşlar ki bütün şakalar döküldü tabi. 'Salon nasıl diyorum', 'Ağabey salon yıkılıyor' diyorlar. Zaten fay hattındayız. Ne biçim şaka bu? Bu şehrimizin böyle bir gerçeği var ama. Bu memleketimizin birçok yerinde olan bir gerçek. Yani zemin kaygan ama insanlar sağlam" diye konuştu. Gezip gördüğü mekanlarda kendisinden daha komik insanlara rastladığını dile getiren Cem Yılmaz, "Bu insanları gördüğümüz zaman dilimiz damağımız kuruyor. Ben böyle ağır bir protokolün karşısında biraz heyecanlıyım. Bana, 'Ne kadar sürecek gösterin' dediler. Dedim ki, 'One minute.' Bu ne demek, demek ki 6 dakika sürecek" diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki toplantıda modaretörün müdahalesine karşılık 'One minute' demesine esprili bir dille gönderme yaptı.

Cem Yılmaz daha sonra kendisinden önce sahne alan Sevcan Orhan ve Çağdaş ile kendisinden sonra sahne alacak olan Ebru Yaşar'ı sahneye davet etti. Sahnede, Cem Yılmaz'ın kuliste kendilerine şarkı söylediğini açıklayan Orhan, Cem Yılmaz'dan Erzincan türküsü söylemesini istedi. Sanatçıların Erzincan türküsüne kendince eşlik eden Cem Yılmaz mimikleriyle izleyenlerini güldürdü.

Cem Yılmaz'ın daha sonra sahneye davet ettiği Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da sanatçılara geceye katkılarından dolayı teşekkür etti. Cem Yılmaz sahneden inerken boynundaki Erzincanspor atkısını tribündeki bir gencin boynuna astı. Genç de kendi atkısını Cem Yılmaz'a verdi. Salonda ve Cumhuriyet Meydanı'na kurulan dev ekrandan binlerce Erzincanlının izlediği, "Zafer Gecesi" Ebru Yaşar'ın seslendirdiği şarkılarla gece 23.30'a kadar devam etti.