kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Venezüella'nın 'Ergenekon'u çöktü

13.02.2009
Anayasa değişikliği için yarın referanduma gidecek olan ülkede, Devlet Başkanı Chavez'i devirme hazırlığı yapan subaylar yakayı ele verdi. Darbecilere ait roketatar, tanksavar ve C4'ler bulundu..
Güney Amerika ülkesi Venezüella'da iktidarı devirmeye kalkan 'Ergenekoncular' Türkiye'dekiler gibi enselendiler. Darbe girişimini önlediklerini televizyondan açıklayan Devlet Başkanı Hugo Chavez, "ABD'de kaçak olan bir askerle temas halinde olan, aktif görevdeki bazı askerleri tutukladık" dedi. Sosyalist lider, askerlerin birbirlerine gönderdikleri mesajlarda, "operasyon bağımsızlık" kodunu kullandıklarını belirterek, "Miraflores başkanlık sarayına sızmaya çalışıyor, muhalefet tarafından yönetilen bazı eyaletlerdeki askeri birliklere mesajlar gönderiyorlar" diye konuştu. Hükümetin kontrolü elinde tuttuğunu belirten Hugo Chavez, "Komplo kuranların pişman olacaklarını" söyledi.

CEPHANELİK BULUNDU
Chavez'in ifadelerine göre, darbe çağrısı içeren mesajları alıp da durumu üstlerine bildirmeyen subaylar sorgulandı ve tutuklandı. Ayrıca, başkent Caracas'ın 100 kilometre güneydoğusunda ve ülkenin batı kısmında roketatarlar, tanksavarlar ve C4 patlayıcıları bulundu. İktidarda 10'uncu yılını yeni dolduran Chavez, 2002 yılı nisan ayındaki bir darbe girişimi sırasında da 2 günlüğüne bir askeri üste tutulmuş, kendisine bağlı askerlerin ve binlerce taraftarının ayaklanmasıyla tekrar göreve dönmüştü.

GÖZLER REFERANDUMDA
ABD karşıtı söylemi ve "21. yüzyıl sosyalizmi" adını verdiği halkçı ekonomi programıyla dikkat çeken Venezüella lideri, geçen eylül ayında da kendisine yönelik ABD destekli bir suikast planı yapıldığını duyurmuş ve bazı kişiler tutuklanmıştı. Venezüella'da yarın yapılacak referandumda anayasa değişikliği paketinin kabul edilmesi halinde devlet başkanlarının en fazla 2 kere seçilebilme sınırlaması kaldırılacak ve Chavez 2012'de görev süresinin dolmasının ardından yeniden aday olabilecek.