kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

70 yıldır bitmeyen aşk

Giriş Saati : 14.02.2009 10:53
Güncelleme : 14.02.2009 21:57
Yeni Haber
Adana Huzurevi'nde kalan Bedriye-Fethi Hepyetkiner çiftinin aynı mahallede futbol oynarken başlayan aşkı, 70 yılını doldurdu. 6 yıldır huzurevinde kalan çift, birbirlerini halen ilk günkü gibi sevdiklerini söyledi.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Adana Huzurevi'nde kalan Bedriye-Fethi Hepyetkiner çifti, 1939 yılında Adana'nın Su Gözdesi Mahallesi'nde futbol oynarken başlayan aşklarında 70 yılı geride bıraktı. Hepyetkiner çifti, "14 Şubat Sevgililer Günü" nedeniyle huzurevindeki Portakal Çiçeği Mahallesi'nde bulunan küçük evde kutlama yaptı.

87 yaşındaki Fethi Hepyetkiner, 70 yıllık hayat arkadaşına bir sürpriz hazırlayarak, yaş pasta, çiçek ve kalp şeklinde porselen aldı. Hepyetkiner, eşine önce yaş pasta kesti, ardından da çiçek ve kalp şeklindeki porselen tabağı hediye ederek, Sevgililer Günü'nü kutladı. 82 yaşındaki Bedriye Hepyetkiner ise, Fethi Hepyetkiner ile Adana'nın Su Gözdesi Mahallesi'nde tanıştıklarını, komşu oldukları için ailelerinin de birbirini tanıdığını söyledi.

Bedriye Hepyetkiner, aynı mahallede oldukları için sokakta Fethi Hepyetkiner ile futbol, saklambaç gibi oyunlar oynadıklarını belirterek, "Sene 1939, hiç unutmuyorum. Yine futbol oynadık, arkadaşlarla gezdik. Böyle çocukça oynuyorduk. O zaman birbirimize bir yakınlık hissettik. Bunu ailelerimiz de farketti. Ama Fethi Bey'in bakışlarından bana aşık olduğunu anlıyorum. Futbol oynadıktan sonra ben eve gitmek üzere ayrıldım. Fethi Bey merdivenlerde arkadamdan gelerek bana 'sana birşey söyleyeceğim' dedi. Ben de 'söyle Fethi' dedim. Fethi, 'Seni çok seviyorum. Benimle arkadaş olur musun? Benimle evlenir misin' dedi. Ben de Fethi Bey'i sevdiğim için onun arkadaşlık teklifini kabul ettim. 1-1,5 yıl arkadaş olarak kaldık. Birbirimizi daha iyi tanımak için bekledik. Birbirimizi tam sevdiğimize karar verince evlenmeye karar verdik" dedi. Arkadaş olduktan 1.5 yıl sonra ailelerine birbirlerini sevdiklerini söylediklerini anlatan Bedriye Hepyetkiner, "İki aile de sevgimize saygı duydu ve kabul etti. Babam çok ileri görüşlü bir insandı. 'Kızım sen seviyorsan tamamdır' dedi. 1.5 yıl sonra biz Fethi Bey ile evlendik. Tarih 26 Eylül 1941 idi. O gün bugündür aynı yastığa başkoyuyoruz. 70 yıldır Fethi Bey'e olan aşkım devam ediyor. Bu aşk ölünceye kadar da devam edecek" diye konuştu. Sevginin bir insan için çok önemli olduğuna dikkat çeken
Bedriye Hepyetkiner, "Sevgi içten gelen doğal birşeydir. Sevgiyle beraber saygı da geliyor. Ama sevgi tarif edilemeyecek içten gelen birşey. Bir anda insanın içinden birşey doğuyor. Eğer bu hakiki bir sevgiyse hiçbir zaman kaybolmuyor, engel tanımıyor" diye konuştu. Gençlerin uzun süren ilişki yaşaması için dürüst ve gerçek sevgiyi bulması gerektiğini anlatan Bedriye Hepyetkiner, gerçek sevginin olmadığı yerde ilişkinin uzun süreli olmayacağını, kendi aşkının 70 yıldır ayakta kalmasının tek sebebinin gerçek sevgi olmasından kaynaklandığını söyleyerek, 100 yıl da geçse Fethi Hepyetkiner'i seveceğini belirtti. Fethi Hepyetkiner ise, 70 yıldır dünya güzeli bir kadını sevdiğini, bu güzel sevginin ölene kadar hatta öldükten sonra da devam edeceğini ifade ederek, "Biz birbirimizi başladığımız gibi, 70 yıl öncesi gibi, hatta daha fazla seviyoruz. Biz kalbimizi birleştirerek hayatımızı birleştirdik. Bu güzel aşktan 3 çocuğumuz oldu. O çocuklarımız da bizi örnek alarak evlendi ve onların da çocuğu oldu. Şu an bizim torunumuzun çocukları var. Bu 70 yıllık aşkın ne güzel meyvesi" şeklinde konuştu. Fethi Hepyetkiner, eşini öldükten sonra bile seveceğini, sevgisinin kalpten geldiği için 70 yıldır devam ettiğini sözlerine ekledi.