kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kokain takibine takılan Deniz Seki gözaltında

Mustafa KAYA - SABAH
14.02.2009
Jandarmanın operasyonunda ünlü şarkıcının yanı sıra 18 kişi gözaltına alındı. Seki'nin Kuruçeşme'deki evinde kokain içmek için kullanılan aparatlar ele geçirildi..
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği kokain operasyonunda ünlü şarkıcı Deniz Seki de gözaltına alındı. Deniz Seki'nin Kuruçeşme'deki evinde bir miktar kokain ve içme aparatları bulundu. Jandarma narkotik ekipleri, 5 ay önce gelen bir ihbar üzerine, "Kedi Murat" kod adlı Hakan Ç.'yi takibe aldı. Teknik takipte, Hakan Ç.'nin özellikle sosyetik çevreye kokain ve esrar pazarladığı belirlendi. Tüm uyuşturucu pazarlığını, telefon dinlemeleri ve kamera çekimleriyle delillendiren jandarma timleri dün sabah saatlerinde operasyon için düğmeye bastı.

19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Beşiktaş 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan arama ve el koyma kararıyla birlikte 200 kişilik jandarma ekibi sabah saat 06.00'dan itibaren 18 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. İstanbul'daki operasyonların yanı sıra uyuşturucu çetesiyle bağlantılı olduğu sanılan Diyarbakır ve Ankara'daki iki ayrı adres de basıldı. Eşzamanlı yapılan operasyonlarda toplam 19 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da operasyon düzenlenen yerlerden biri de ünlü şarkıcı Deniz Seki'nin Kuruçeşme'deki eviydi. Sabaha karşı eve gelen jandarma ekipleri, Deniz Seki'yi evinin mutfağında tutarak arama yaptı. Aramada içime hazır vaziyette bir miktar kokain ile kokain içiminde kullanılan aparatlar bulundu. Seki'nin avukatı nezaretinde bulunan uyuşturucu ve aparatlar tutanağa geçirildi. Ünlü şarkıcı daha sonra Zekeriyaköy Jandarma Karakolu'na götürüldü.

TEKNİK TAKİBE TAKILDI
Ele geçirilen malzemelerin yanı sıra Deniz Seki'nin uyuşturucu tacirleriyle yaptığı kokain alışverişi görüşmeleri de teknik takibe takıldı. Deniz Seki'nin kokain âlemi için bazı kimselere yer temin ettiği de iddia edildi. Jandarma ekipleri bu amaçla, Kuruçeşme'deki ünlü bir otelde Deniz Seki'nin kaldığı odada da arama yaptı.

İDDİALARI YALANLADI
Ünlü şarkıcı daha sonra sağlık kontrolü için Kumköy Sağlık Ocağı'na götürüldü. Seki, sağlık ocağına götürülüşü sırasında gazetecilerin soruları üzerine "Aparat falan yok. İddialar yalan. Daha sonra açıklama yapacağım" dedi. Deniz Seki, kontrolün ardından jandarma tarafından Kilyos Jandarma Karakolu'na götürüldü. Ünlü şarkıcının burada sorgusuna başlandı. Bu arada, operasyonla ilgili olarak Seki'nin sevgilisi klarnetçi Hüsnü Şenlendirici'nin de ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

İLİŞKİLERİ BİTMİŞ
Akşam saatlerinde ise, işlemlerin uzaması nedeniyle savcının istemiyle mahkeme Deniz Seki'nin gözaltı süresini pazartesiye kadar uzattı. Bu arada Seki ile Hüsnü Şenlendirici'nin ilişkisinin birkaç gün önce bittiği ve Seki'nin üzüntülü olması nedeniyle Şenlendirici'nin medyaya yapmak istediği açıklamayı geri çektiği bildirildi.

YERİNE YEŞİM SALKIM
14 Şubat 'Sevgililer Günü'nde Kıbrıs Jasmine Court Otel'de sahne almaya hazırlanan Deniz Seki, gözaltına alınınca programını değiştirmek zorunda kaldı. Seki, yaşadığı bu olay yüzünden sahne almaktan vazgeçince, otel yetkilileri Yeşim Salkım ile anlaştı.
Haberin fotoğrafları