kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sevgililer Günü açık görüşü

Giriş Saati : 14.02.2009 15:11
Güncelleme : 14.02.2009 21:57
Yeni Haber
Adalet Bakanlığı ilk kez tutuklu ve hükümlülerin ''Sevgililer Günü'' dolayısıyla eş ve çocuklarıyla açık görüşte buluşmasını sağladı.

Duygusal sahneler yaşanan bir saatlik görüş süresince eşlerinin ellerini bir an olsun bırakmayan mahkumlar, kendileri için en güzel Sevgililer Günü hediyesinin, ''bu ziyaret'' olduğunu ifade ettiler.

Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde kalan eşi Hatice Y'yi ziyarete gelen Mecnun Y, 30 yıllık evli olduklarını ve eşini ilk günkü aşkla sevdiğini belirterek, ''Her hafta ziyaretine geliyorum. Bugün için açık görüş imkanı verildiğini duyunca sabah 7.30'ta cezaevinin kapısındaydım. İçeri girene kadar zor bekledim. Eşim olmadan hayatın bir anlamı yok. O burada, bense evde mahpusum. Odama kapanıyor, dışarı çıkmıyorum. Kızım, torunlarım var, ama hiçbirisi eşimin yerini tutmuyor'' diye konuştu.

Cezaevine hediye kabul etmedikleri için eli boş geldiğini anlatan Mecnun Y, ''Asıl hediyeyi tahliye olduğu gün vereceğim. Benim adım Mecnun tahliye olduğunda eşimin adını da mahkeme kararıyla Leyla olarak değiştireceğim. Ona olan sevgimi ancak bu anlatır'' dedi.

Leyla A'nın Sevgililer Günü'nü kutlamak için Kırıkkale'den gelen İbrahim A. da Sevgililer Günü hediyesi olarak af istediklerini belirterek, ''Tayyip Baba'dan şöyle güzel bir ceza indirimi bekliyoruz. Eğer verirse bizim gibi kader mahkumları için çok makbule geçer. Böyle bir babalık yaparsa çok hora geçer, çoluğumuzu çocuğumuzu sevindirir'' diye konuştu.

Eşi Ali G. ve 7 çocuğunun ziyaretiyle mutlu olan Ümmühan G. ise eşini ve çocuklarını çok özlediğini ve bir an önce evine kavuşmak istediğini söyledi. Ali G. ise ''kadınsız bir evin çekilmez olduğunu'' dile getirdi.

SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYESİ OLARAK RESMİ NİKAH İSTİYORUM

Açık görüş sırasında oğlu Ferdi Y. ile hasret gideren Nazlı Y. de eşini çok özlediğini, Sevgililer Günü için açık görüş imkanı verileceğini duyduğunda da onu göreceği için umutlandığını ancak resmi nikahları olmadığı için eşinin girişine izin verilmediğini anlattı.

Eşini temsilen oğlunun kendisini ziyaret ettiğini ve onu kucakladığını dile getiren Nazlı Y, ''Eşimden sevgililer günü hediyesi olarak resmi nikah istiyorum'' diye konuştu.

Tüm ziyaret süresince el ele tutuşan, sarılıp ağlaşarak hasret gideren Müjgan K. ile kızı Canan K. da açık görüş imkanının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Kızının Antalya'da eğitim gördüğünü anlatan Müjgan G. ''Gelmesini beklemiyordum. Sürpriz yapmış beni dünyanın en mutlu insanı yaptı. Bizim aşkımız en büyük aşk'' dedi.

Canan K. da annesinin tahliye tarihinin yakın olduğunu ve çıktığında yapacaklarını planladıklarını belirterek, ''Annemin yemeklerini çok özledim. Onunla uzun yürüyüşlere çıkmak istiyorum'' şeklinde konuştu.

Ziyaret süresinin sonunda sevdiklerine sarılarak gözyaşı döken tutuklu ve hükümlülerin ortak dileği eşlerine, çocuklarına ve evlerine bir an önce kavuşmak...