kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Trakya çevresinde yoğun kar uyarısı

Giriş Saati : 14.02.2009 09:56
Güncelleme : 14.02.2009 21:58
Yeni Haber
Meteoroloji'den bu kez kuvvetli kar uyarısı geldi. Peşpeşe yapılan uyarıların sonuncusunda, "Bu akşam ve gece saatlerinde Trakya (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) ile Çanakkale, Bozcaada ve Gökçeada çevrelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor" denildi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden "acil" kodu ile yapılan uyarıda Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile Çanakkale, Bozcaada ve Gökçeada çevresinde kuvvetli kar yağışı olacağı, sabaha kadar sürecek yağışla birlikte don olayı ve buzlanma görüleceği belirtilerek vatandaşlar ve ilgililerin gerekli önlemleri alması istendi.

FIRTINA UYARISI

İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında fırtına bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıya göre, İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Ankara, Konya, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Karaman, Kayseri) ile Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli) görülecek fırtınanın gece yarısına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Marmara bölge geneliyle zamanla Kuzey Ege kıyılarında (İzmir, Manisa, Akhisar, Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit İlçeleri) etkisini gösterecek kuvvetli rüzgarın ise yarına kadar süreceği tahmin ediliyor. Vatandaşların ve ilgililerin yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

HAVA SICAKLIĞI :
Batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR : Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), güneydoğu kesimler ile Marmara'da kuzey yönlerden orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ : Yağışların; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir ve Çankırı) ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük ve Kastamonu) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR : İç ve batı bölgelerimizde rüzgarın güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (baca zehirlenmesi, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ : Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI : Sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.


HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...