kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Kriz, bir gecelik aşkları patlattı

SAĞLIK SERVİSİ
14.02.2009
Krizle birlikte, sorumluluktan korkan erkeklerin tercihi, kalıcı ilişkiler yerine cinsellik merkezli yaşanan "geçici" aşklara doğru kayıyor..
Avrupa Cinsel Sağlık Derneği'nin yapmış olduğu araştırmaya göre krizin ardından 'fast food seks' arttı. Ekonomik sorunlar nedeniyle ilişki sorumluluğu almak istemeyen erkekler gelip geçici ilişki arıyor. Her on Türk erkeğinden 4'ü istikrarlı ilişkisini canlandırmak için yeni biriyle ilişkiye açık olduğunu açıkladı. 1580 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre ekonomik krizin yarattığı sıkıntılar sevgisiz cinselliği artırıyor. Kriz mağduru çiftler 'fast food sekse' yöneliyor. Erkekler sorumluluktan kaçtığı, kadınlar ise zaman bulamadığı için tek gecelik ilişkiyi tercih ediyor.

YÜZDE 40'I: ALDATIRIM
Avrupa Cinsel Sağlık Birliği Başkanı İrem Hattat, The Marmara Oteli'nde düzenlenen toplantıda yaptıkları araştırma sonuçlarını açıkladı.

* Krizle birlikte seks sorunu yaşayanların oranı yüzde 35 düzeyinde artış gösterdi. Verilere göre 10 kişiden altısı seksi aşktan ayırıyor. Mutlu bir seks hayatı yaşamak için istikrarlı ilişkiden kaçıp 'fast food seks' denilen sadece cinsel içerikli, duygusal sorumluluk taşımayan ilişkilere ağırlık veriliyor.

* Araştırmanın sonucuna göre 10 erkekten 4'ü istikrarlı ilişkisini canlandırmak için başka birisiyle yeni bir maceraya hazır. Kadınlar ise yakalanmayacaklarından emin oldukları durumlarda aldatmaya meyilli. 10 kişiden 8'i istikrarlı ilişkisini canlandırmak için şu dönemde çözümü aldatma olarak görüyor.