kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Ateşten gömlek

Cihan Kamer ile konuştum. Başbakanın oğlu ve gelininin isimlerinin kamuoyundan gizlenmediğini, bilginin, Ticaret Odası'na gönderildiğini tekrarladı.
Cihan Kamer, "Çıplak taş (pırlanta) üzerinde, Erdoğan Hükûmeti'nden önce, zaten, hem ÖTV, hem de KDV vardı. ÖTV'yi Tayyip Erdoğan koymadı" sözlerine de karşı çıkıyor: "Evet, ÖTV vardı ama, oranı % 6.5'ti. 2004'te % 18'lik KDV sıfırlandı; 6 ay sonra da, ÖTV % 6.5'ten % 20'ye çıkarıldı."
Kendisine soruyorum:
- KDV'nin kaldırıldığı ve ÖTV'nin de % 6.5 gibi düşük bir oranda olduğu 6 aylık dönemde pırlanta ithal ettiniz mi?
- Hayır etmedim. Bu işe daha sonra başladım.
- KDV'nin kaldırılmasının sebebi ne?
- Çok yüksek vergi, sektörü kayıt dışına itiyor. Neticede, küçük taşlar bahis konusu olduğu için, kaçakçılık kolay. Dünyada birçok ülkede, KDV yok. Kaldı ki, Erdoğanlar ile ortak olduğumuz Atagold, gümrüksüz sahada; ne KDV'den, ne ÖTV'den etkileniyor .
Ortada bir yolsuzluk olmadığı muhakkak; usulsüzlük de yok. Ama siyaset ateşten bir gömlek ve politikacının yakınlarının, aynı ateş çemberinde bulunmaları kaçınılmaz. Adnan Menderes, oğlu Yüksel'in Hariciye'ye girip, devlete hizmet etmesini istemiş, ticaretle meşgul olduğu takdirde iftiralara maruz kalabileceğini söylemişti. Menderes'in bu özeni, kendisine iftira atılmasını önledi mi! Ne gezer! Ama bu gerçek, elbette "özen gösterilmesin" anlamına gelmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın