kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"En güzel evsiz" yarışması

Giriş Saati : 10.02.2009 15:44
Güncelleme : 10.02.2009 22:16
Yeni Haber
Belçika kurulduğundan bu yana belki de tarihinin en ilginç yarışmalarından birisine imza atacak...
Güzellik yarışmalarına yeni bir boyut kazandıracak olan yarışma şimdiden tartışma konusu oldu. Belçika güzellik yarışması, belediye güzellik yarışması, çilek güzeli, patates güzeli derken "evsizlerin en güzeli" yarışması gündeme oturmuş durumda.

Önümüzdeki Cumartesi günü gerçekleşek olan evsizler güzellik yarışması birçok kişiden tepki alıyor olsa da yarışma sonucunda kazanan kişiye ödül olarak verilecek apartman dairesi tepkileri azaltıyor. Yarışma sonucunda seçilen "en güzel evsiz" bir apartman dairesiyle ödüllendirilerek artık bir ev sahibi olacak. Yarışmayı düşünen ve geliştiren ise Brüksel'de evsizlere ev sahipliği yapan bir kurumun sahibi.

Kurum sahibi yıllarca sokakta yaşayan kendi kızını geçtiğimiz yıl Belçika güzellik yarışmasına kaydolmasını sağlamış. Fikrin de buradan çıktığını belirtiyor. Güzellik yarışmasına katılan Aline, "Sokakta yaşamanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Bu yapılan da bu zorluğu yenebilmek için bir yol olarak görülmeli." dedi.

Organizatörler aslında programı bir yarışma olarak görmüyor. Sonuçta kaybedenin olmayacağını söyleyen organizatörler, "Birinci olana ev verilecek, geri kalanlara da kıyafetler, hediye çekleri verilecek" dedi. Yarışmanın jürisi de sanatçılar ve şarkıcılardan değil mahalle polisi, hemşiresi gibi kişilerden oluşacak.

CİHAN