kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Leonardo Di Caprio'ya ödül

Giriş Saati : 10.02.2009 12:48
Güncelleme : 10.02.2009 22:16
Yeni Haber
Berlin Film Festivali ile eş zamanlı olarak her yıl gerçekleştirilen ve sanatçılara yaptıkları toplumsal katkıdan ötürü verilen "Cinema for Peace" ödülünü bu yıl ünlü oyuncu Leonardo Di Caprio aldı. G

endarmen Markt'a gelen Di Caprio hayranları imza almak için adeta birbirleriyle yarışırken, kırmızı halıda açıklama yapan Di Caprio, "Önemli olan oy vermeleri. Bu alanda ne kadar çok çalışırsam o kadar çok kişiler girişimin önemli olduğunu ve insanlara örnek olmanın ne kadar mühim olduğunu görüyorum. Fakat gerekli kişileri göreve getirmezsek, o zaman ciddi bir değişim elde edemeyeceğiz. O yüzden, oy verin" dedi.

Ünlü şarkıcı Bob Dylan ise toplumsal duyarlılık oluşturmak için bu tür etkinliklerin ciddi bir etki sağlandığına dikkat çekerek, "Michael Gorbachov, Leonardo Di Caprio, ünlü Rock'n Roll yıldızları ve siyasileri bir araya getirdiğinizde sanatın sadece sanat olmanın dışında neler sağlayacağını görüyorsunuz" şeklinde konuştu. Ben Kingsly de, "Sinemanın katkısı önemli. Biz sonuçta sinemacıyız. Eğer bunun dışına çıkarsak ciddi sorunla karşılaşırız. Biz siyasetçi değiliz, reformcu da değiliz. Biz hikayeyi anlatan tarafız. Eğer iyi hikayeler anlatırsak, mesela The Participant filmi ya da benim Spielberg ile yaptığım film gibi hikayeleri gündeme getirirsek, o zaman insanların bilinçlenmesine katkıda bulunabiliriz" diye konuştu.

Sinemanın siyaseti ciddi bir şekilde etkilediğini düşündüğünü dile getiren ünlü boksör Vladimir Klitschcho, "Sinemanın siyaseti ciddi biçimde etkilediğini düşünüyorum. Irak Savaşı başladığında Dustin Hoffamn'ın yaptığı açıklama tüm dünyayı etkiledi. Evet, kesinlikle sinemanın ciddi bir etki gücü var" dedi. Dünyaca ünlü yazar Paulo Coelho ise, "Herkes olanlar konusunda çok endişeli. Dünya şu an ciddi bir sallantıdan geçiyor ve "Cinema for Peace" gibi organizasyonlar insanların kendi içine bakıp olayları tartışması adına büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı. Öte yandan şehrin diğer ucunda, Berlinale Palast, Keanu Reeves'i Berlin Film Festivali'nde yarışan "Tha Private Lives of Pippa Lee" adli filmin galasında ağırladı. Reeves hayranlarından ve basından büyük ilgi gördü.