kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

KKTC ile Almanya arasında tarifeli seferler başlıyor

Giriş Saati : 08.02.2009 15:48
Yeni Haber
KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanlığının girişimleriyle, 1 Nisandan itibaren Almanya'nın Frankfurt, Berlin, Hamburg, Studgard, Köln, Duseldorf ve Hannover şehirlerinden KKTC'ye, İstanbul ve Antalya üzerinden tarifeli seferler başlıyor.

KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bakanlık ve Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ arasında 10 Şubat Salı günü imzalanacak protokol çerçevesinde başlatılacak tarifeli seferlerle, ilk etapta ayda 800 turistin KKTC'de konaklatılması hedefleniyor.

Söz konusu protokol ile başta Almanya, Avusturya, İsviçre, Hollanda, Danimarka olmak üzere tüm Avrupa şehirlerinden KKTC'ye, Türkiye fiyatı ile turist taşınacak.

İstanbul ve Antalya üzerinden yapılacak seferlerin yolculara yansıyacak bedeli Avrupa şehirleri ile Türkiye arasındaki uçuş fiyatları ile eşit olacak.
Bakanlığın Türkiye haricindeki ülkeler için uyguladığı Teşviklendirme Esasları'ndan yararlanacak Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ ile imzalanacak protokol, Şubat 2009-Nisan 2010 tarihleri arasında geçerli olacak.

Protokol uyarınca, Almanya'dan yapılacak her seferde KKTC'ye taşınıp turistik tesislerde konaklatılacak turist sayısı ile doğru orantılı olarak, Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ'ye yeni destinasyon katkısı yapılacak. Yine protokol çerçevesinde Almanya-KKTC arasında başlatılacak tarifeli seferlerinde Pegasus, turist getirecek tüm tur operatörlerine aynı koşullar çerçevesinde koltuk sağlayacağını da taahhüt ediyor.

Konyaspor - Beşiktaş
Türk basınında bugün -...
Galatasaray - Kayserispor