kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
‘SONUÇLAR YIKICI OLABİLİR’ ABD Başkanı Barack Obama daha önce yasanın gecikmesini eleştirmişti. "Acil ve büyümekte olan bir kriz içindeyiz" ifadelerini kullanan Obama, Senato’daki ertelemelerin bir mazeret olmayacağını ve sorumsuzluk olduğunu ayrıca katastrofik sonuçlar doğurabileceğini söylemişti.

780 milyar $'lık anlaşma için kritik iki oy bulundu

07.02.2009
ABD Senatosu dün 780 milyar dolarlık canlandırma paketinde anlaşmaya vardı. Oylama önümüzdeki hafta içinde yapılacak..
Dün ABD Senatosu'nda yapılan bir dizi toplantının ardından önde gelen Demokrat senatörler tarafından yapılan açıklamaya göre ABD ekonomisini tekarar canlandırmak için kullanılacak paket üzerinde anlaşmaya varıldı. ABD Başkanı Barack Obama'nın talep ettiği 900 milyar dolarlık paket yerine 780 milyar dolarlık bir paket üzerinde anlaşmaya varılırken bu indirimin Cumhuriyetçilerin desteğini kazanmak için yapıldığı kaydedildi. Başkan Obama, 35 yılın en kötü işsizlik rakamlarının arkasından gecikmeyi eleştirmişti. Senato'nun üzerinde anlaşmaya varılan yeni yasayı önümüzdeki hafta içinde oylaması bekleniyor.

YARIYA YAKINI VERGİ İNDİRİMİ
Demoktrat Senatör John Kerry'nin yaptığı açıklamaya göre üzerinde anlaşmaya varılan yeni 780 milyar dolarlık paketin yüzde 42'si vergi indirimlerini, yüzde 58'i de yeni kamu harcamlarını içeriyor. Senato'da Demokratlar'ın 58'e 41 çoğunluğu olmasına rağmen yasanın kanunlaşabilmesi için Cumhuriyetçiler'in de 2 oyuna ihtiyaç var. Yani yasanın geçmesi için 60 senatörün oyu gerekiyor. Cumhuriyetçiler ve bazı merkeze yakın Demokratlar yasadaki bazı kalemlerdeki harcama taahhütlerinin indirilmesini talep ediyorlar ve destekleri olmadan da yasanın Senato'dan geçemeyeceğini iddia ediyorlar. Geçtiğimiz hafta yasanın 825 milyar dolarlık versiyonu Cumhuriyetçiler'den hiçbir destek almadan Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmişti. Obama sürecin 16 Şubat'a kadar tamamlanmasını talep ediyor.