kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Savaş Özaltın

Haber turu.

08.02.2009
Yağ pazarında üç yılda lider oluruz
Keskinoğlu Grubu Ravika Zeytinyağı Satış ve Pazarlama Müdürü Savaş Özaltın, iki yıldır Ravika markasıyla boy gösterdikleri pazarda, 2010-2012 yıllarında lider olmayı hedeflediklerini söyledi. Geçen yıl 4,5 milyon litre zeytinyağı üretimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Özaltın, bu yıl bu rakamı 7 milyon litreye çıkarmak istediklerini belirtti. Özaltın, geçen yıl 1 milyon litre zeytinyağı ihraç ettiklerini ve bu ihracattan 5 milyon dolar elde ettiklerini sözlerine ekledi.

Mastercard 2008'de çift haneli büyüdü

Mastercard Avrupa 2008'de çift haneli büyümeye imza attı. Şirketten yapılan açıklamada, brüt işlem hacminde yüzde 15.5, alışveriş hacminde yüzde 15.7, alışveriş işlemlerinde yüzde 13.2 ve nakit işlemlerde yüzde 10.5 artış sağlandığı bildirildi. Avrupalı kart hamilleri yıl içinde e-ticaret dahil olmak üzere, MasterCard kartları ile 6.4 milyar alışveriş işlemi gerçekleştirdi.

Küresel kriz psikologlara yaradı
Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik kriz, Türk işadamlarının da sinirlerini bozdu. Psikiyatr Prof. Dr. Nevzat Tarhan, krizin toplumun her kesimini etkilediğini belirterek, psikiyatri uzmanlarına başvuranların sayısının arttığı bilgisini verdi. Tarhan, iş adamlarındaki hakim duygunun panik olduğunu söyleyerek "Çünkü onlar genelde duygularını belli etmeyen insanlar ve depresyonlarını örtülü yaşıyorlar. Kalp spazmı, psikosomatik hastalıklar, maskeli depresyon şeklinde yaşıyorlar" dedi.

Bakkal da işsizlik sigortasına alınsın

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların da işsizlik sigortası kapsamına alınmasını istedi. Kriz nedeniyle işyerini kapatan bir esnafın bir işyerinde iş bulmasının neredeyse imkansız olduğunu belirten Palandöken, 2 milyon esnaftan alınacak primle işsizlik fonunda yılda 1.4 milyar lira birikeceğini kaydetti.