kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Tata’nın BaşkanıRatan Tata’nın"Stratejik olarakçok kritik olmadığısürece tüm satınalmaları askıyaalın" uyarısıDoğuş Çay’lagörüşmeleri sonaerdirdi.

Hintli dev Tata zora girdi Doğuş Çay'a ortaklık yattı

PINAR ÇELİK
08.02.2009
Hindistan'ın en büyük grubu Tata, Doğuş Çay ile yaptığı ortaklık görüşmelerine ekonomik krizi gerekçe göstererek nokta koydu..
Son iki yılda gerçekleştirdiği şirket satın almaları ve dünyanın en ucuz otomobilini geliştirmesiyle dünya gündemine oturan 62.5 milyar dolar değerindeki Hindistan'ın en büyük grubu Tata, Türkiye'de Doğuş Çay ile yaptığı görüşmelere de son verdi. Tata'nın Başkanı Ratan Tata'nın yaşanan global kriz nedeniyle grubun bünyesindeki 98 şirketin yöneticilerine "Stratejik olarak çok kritik olmadığı sürece tüm satın almaları askıya alın" uyarısı yapmasının ardından frene basarak yeni şirket alımlarını durduran grup, Jaguar ve Land Rover'ı alarak girdiği Türkiye pazarında Doğuş Çay ile görüşmelerini sona erdirdi.

TATA'NIN TEKLİFİ CAZİP GELMİŞTİ
2000'de İngiliz çay şirketi Tetley'i 407 milyon dolara bünyesine katarak dünya çay pazarında ikinci büyük şirket seviyesine yükselen Tata geçen yıl Tetley markasıyla Doğuş Çay'a yarı yarıya ortak olmak istemişti. Doğuş Çay Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Karakan, "Onlar gelip bizi buldular. Henüz karar vermedik. Anlaşırsak bile hakim ortaklığı bırakmak istemeyiz. Bizim niyetimiz aslında halka açılmaktı ama ortaklık daha cazip hale geldi" diye açıklama yapmıştı.