kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

08.02.2009
Faslılar balıkçı gemisi istiyor
Deniz Ticaret Odası (DTO) Genel Sekreteri Murat Tuncel, gemi inşa teklifleri aldıklarını söyledi. Tuncel, özellikle Danimarka ve Norveç'in teklif veren ülkeler arasında olduğunu, son zamanlarda Fas'tan da balıkçı gemisi yapımı teklifi geldiğini bildirdi. "Dolayısıyla kriz aynı zamanda fırsat demektir. Bir grup satmak istiyor diğer grup da indirime girmiş alabilirim diyor'' ifadesini kullanan Murat Tuncel, "Krizin ilk aşamasında çok etki görüldü, yeni yeni kıpırdanma mevcut. Özellikle dünya deniz ticaretinde şu anda 2. el gemi ve hurda gemi taleplerinde patlama yaşanıyor" dedi.

Suriye ile 2.5 milyar $ ticaret hedefleniyor
DEİK bünyesindeki Türk-Suriye İş Konseyi'nin Başkanı Ruhsar Pekcan, 2000 öncesi 250- 300 milyon dolar olan Türkiye ile Suriye arasındaki dış ticaret hacminin, 2007 yılında yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması'yla 1 milyar dolara yükseldiğini bildirdi. Pekcan, 2009 yılında iş konseyi olarak hedefledikleri 2,5 milyar dolara ulaşmak için Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in de desteğiyle Suriye'ye ticari heyet ziyaretlerini sıklaştırdıklarını kaydetti. Pekcan, Suriye pazarının Türk yatırımcısı için başta pamuk çok sayıda sektörde yatırım imkanı sunduğunu bildirdi.

9.90 TL'lik telefon izdiham yarattı
Darty, Türkiye'deki 11'inci mağazasını Eyüp'te açtı. Elektronik mağazası Darty'nin açılışı sırasında indirimli ürünlerden almak isteyen müşteriler arasında izdiham yaşandı. Otakçılar Caddesi'ndeki FlatOfis Alışveriş Merkezi'nde yer alan mağazanın saat 07.00'deki açılışı öncesinde vatandaşlar toplanmaya başladı. Mağazanın açılış saatinde izdiham oluşmaması için görevlendirilen 125 kişi, yaklaşık bin 500 müşterinin içeriye guruplar halinde girmesini sağladı. Ancak, mağazadaki 9.90 TL'lik telefonlardan almak isteyen müşteriler arasında kısa süreli bir izdiham yaşandı. Bunun üzerine mağaza yetkilileri, telefon almak isteyen müşterileri içeride tekrar sıraya soktu.

Özel durdu, kamuya 135 milyar lira lazım
Küresel kriz özel sektör yatırımlarını durdururken, kamunun stokunda yaklaşık yarım asırdır tamamlanamayan projeler bulunuyor. Kamunun stokundaki projelerin toplam bedeli 2009 fiyatlarıyla 245.8 milyar TL, 2008 sonuna kadar yapılan toplam harcama ise 110.9 milyar TL oldu. Stoktaki yatırımların bitirilebilmesi için 134.9 milyar liraya daha gereksinim var. 2009 Yatırım Programı'da, yerel yönetimlerinki hariç 2 bin 332 yatırım projesine yer verildi. Kamuda ortalama yatırım tamamlanma süresi 5.3 yıl olurken, 1964'de başlayan il yollarının 2012'de bitirilmesi umuluyor.