kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Mustafa Gürbüz

'Kongre için 120 bin kişi gelir, 6.5 milyar $ alırız'

08.02.2009
SERENAS Group Başkanı Mustafa Gürbüz büyük kongrelerin Ortadoğu'ya kaydığına işaret ederek, iyi tanıtımla yılda 6.5 milyar dolarlık gelir elde edilebileceğine işaret etti..
Dünyanın büyük kongre organizatörlerinden INCON'un Türkiye'deki temsilcisi SERENAS Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürbüz, dünyadaki büyük kongrelerin son dönemde Ortadoğu bölgesine kaydığını söyleyerek Türkiye'nin kongre turizmindeki tanıtımın iyi yapması halinde 2.5 milyar dolar ek gelir elde edilebileceğini belirtti. Merkezi Cenevre'de bulunan MCI International Group CEO'su Robin Lockerman da son dönemde büyük kongrelerin Avrupa'dan Ortadoğu'ya doğru kaydığını söyleyerek Türkiye'nin bulunduğu konumu çok iyi değerlendirmesi gerektiğini dile getirdi. Dünya kongre turizmi pazarında 19.'uncu sırada bulunan İstanbul ve 70'inci sırada bulunan Antalya ile birlikte Türkiye'nin kongre turizminden elde ettiği gelir yılda 3.5- 4 milyar dolar civarında bulunuyor. Gürbüz, geçen sene 80 bin kişinin kongre turizmi için Türkiye'ye geldiğini söyleyerek bu sene hedefin 120 bin olduğunu belirtti.

KONGRE ERTELEMESİ OLMAZ
Dünyada kongre turizminin krizden etkilenmediğini de belirten Gürbüz, katılımda iptal olsa da kongrelerin ertelenmediğini kaydetti. Gürbüz, "Kongreler çok önceden planlanıyor. Dolayısıyla ertelenmeleri söz konusu olamaz. Ancak konuşmacılarda iptaller yaşanıyor" dedi. Gürbüz sadece Türkiye değil dünyada düzenlenen bazı büyük kongrelerde ABD'li bazı konuşmacılarda iptaller yaşandığını belirtti.

8 TRİLYON 2008
Dünya kongre turizmi pazarı 8 trilyon dolar
Türkiye kongre pazarı 3.5 - 4 milyar dolar
Türkiye'nin talip olduğu bazı büyük kongreler - ASTA (Amerikan Seyahat Acenteleri Birliği) - EULAR (Dünya Romatoloji Kongresi) - Kardiyoloji Kongresi
Haberin fotoğrafları