kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Krize rağmen izdiham yaşandı

Giriş Saati : 07.02.2009 10:51
Güncelleme : 07.02.2009 16:16
Yeni Haber
Eyüp'te bir elektromarketin açılışı nedeniyle düzenlenen kampanya, vatandaşları kuyruğa soktu. Özellikle 10 TL'ye satılan cep telefonlarından almak isteyen vatandaşların yoğun ilgisi izdiham yaşanmasına neden oldu. Sabah saatlerinde başlayan yağmur da müşteri kuyruğunun uzamasını önleyemedi.

Eyüp Otakçılar Caddesi üzerinde bir alışveriş merkezinde açılan DARTY mağazasının açılışı nedeniyle düzenlenen kampanya, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Binlerce kişi, dün saat 19.00'dan itibaren mağaza önünde kuyruğa girmeye başladı. Mağaza yetkilileri Kurtköy'de bir tekstil mağazasının açılışında yaşanan izdihama benzer bir durumla karşılaşmamak için yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Kuyruğa giren müşteriler sabah 07.00'dan itibaren oluşturulan bariyerlerden sıra ile geçirilerek mağazaya alındı. Özellikle 10 TL'ye satılan cep telefonları büyük ilgi gördü. Telefonlardan almak isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu. Piyasa fiyatından 300 ila 500 TL indirimli satılan plazma tv ve bilgisayarlara ise çok fazla rağbet olmadığı görüldü. Müşteri kuyruğu sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmura rağmen uzamaya devam etti. Kuyruktakiler, yağmura aldırış etmeden sıranın kendilerine gelmesini bekledi.

Bu arada, mağaza açılışından saatler önce sıraya giren vatandaşların vakit geçirmek için kağıt oyunu oynadığı görüldü. Bazıları ise alışverişe çuvalla geldi. Bazı kişilerse ticaret amacıyla birkaç kişilik gruplarla geldi. Çok sayıda ürün alıp kendi dükkanında satacağını söyleyen Hasan Demir isimli vatandaş ise her üründen yalnızca 1 tane alınacağı kuralını duyunca hayal kırıklığına uğradı.

Alışverişini tamamlayan müşerilerin durumdan memnun olduğu görüldü. Plazma tv, bilgisayar ve cep telefonu alan bir müşteri, yaklaşık 500 TL kâr ettiğini söyledi. Mağaza yetkilileri de krize rağmen, kampanyaya gösterilen ilgiden memnun kaldı.

(CİHAN)