kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz, Ford'a Transit'i yenilemeyi öteletti

07.02.2009
Avrupa'da sadece Gölcük'te üretilmesi planlanan yeni Transit projesinin devreye giriş tarihi ertelendi. Ford Otosan, "Projeyle ilgili işten çıkarma yok" dedi..
Ford Motor, Avrupa'da İngiltere ve Türkiye'de üretilen Transit'in 2011'de piyasaya çıkması planlanan yeni versiyonunu kriz nedeniyle öteledi. 2011'de Avrupa'da sadece Türkiye'de üretilmesi planlanan yeni Transit'in ne zaman devreye gireceği hakkında ise bir açıklama yapılmadı. Ford Avrupa Başkanı John Fleming, otomotiv talebinin düşmeye devam ettiğini belirterek "Böyle bir ortamda maliyetleri düşermek için acil ve önemli önlemler almak zorunda kalıyoruz. Doğru kararları alarak hızlı hareket eden şirketler bu büyük durgunlukta daha güçlü olacaklardır" şeklinde konuştu.

MEVCUT TRANSİT'E DEVAM
Ford Avrupa'dan önceki gün yapılan açıklamada, ertelenen yeni Transit projesine bağlı olarak, İngiltere fabrikasından 850, yeni modelin geliştirildiği İngiltere'deki Duncan Teknik Merkezi'nden ise 350 kişinin işten çıkartılacağı belirtildi. Yeni nesil Transit, Ford'un ilk global ticari modeli olacaktı. Yeni Transit Avrupa'da Ford Otosan'ın Gölcük fabrikasında üretilmesi planlanıyordu. Ford Otosan'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise kararın yanlızca erteleme olduğu, iptalin söz konusu olmadığı belirtildi. Açıklamada şunlara yer verildi: "Yeni Transit yepyeni bir araç olacaktı. 2 yıl önceki değişim, makyajdı. Ford Avrupa, önünü daha iyi görebilmek için projeyi şimdilik öteledi. Daha doğrusu zamanlamasını gözden geçiriyor. Mevcut Transit'i üretmeyi sürdüreceğiz. Bu projeyle ilgili bir işten çıkarma söz konusu değil. Yeni Transit belirsizlik kalktıktan sonra devreye girecek. Yeni modelin Türkiye'de üretileceği kesin. Aracın ABD ve İngiltere'de üretimi için şu an verilmiş karar yok."