kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Özsüt, Davidoff Cafe ile hazır kahve pazarına adım atıyor

PINAR ÇELİK
07.02.2009
Özsüt'ün ithalatçı firması Pastarom, Davidoff Cafe markası ile paketli hazır kahve piyasasına giriyor. Pastarom, isim hakkı Tchibo'da olan marka için el sıkışmak üzere..
İtalyan dondurma markası MEC3, Fransız lüks çikolata markası Varlhona ve Alman kahve markası Davidoff Cafe'yi Türkiye'ye getiren Özsüt'ün ithalatçı gıda firması Pastarom, şimdi de Türk hazır kahve pazarına Davidoff Cafe markasıyla girmeye hazırlanıyor. Pastarom firmasının Genel Müdürü Ekrem İnce, şu an Türkiye pazarında mağaza içi mağaza konseptiyle faaliyet gösteren Tchibo'nun isim hakkını elinde bulundurduğu Davidoff Cafe markası ile hazır kahve pazarına girmeye hazırlandıklarını söyledi. Bu yıl içinde raflarda yerlerini alacaklarını vurgulayan İnce, Nescafe'nin lider olduğu pazarda ikinci marka olmayı hedeflediklerini belirterek, "Nescafe ile ikinci marka arasında ciddi bir uçurum var. Biz araya girerek o uöurumu kapatacağız" dedi.

VALRHONA HÜSRANI
Temsilciliğini yaptıkları Fransız lüks çikolata markası Valrhona ile beş yıldızlı otel ve restoranlara çikolata tedariği yaptıklarını özellikle lüks restoran aşçılarının kendilerini tercih ettiklerini söyleyen İnce, Nişantaşı City's'teki mağaza denemelerinin ise başarısız olduğunu söyledi. Valrhona'nın ilk mağazasının Hong Kong'ta 10 metrekarelik bir alanda yaptığını ikinci mağaza denemesinin ise City's alışveriş merkezinde VIP katında bulunan 18 metrekarelik bir alanda yapıldığını dile getiren İnce, buna rağmen bekledikleri verimi alamadıklarını ifade etti. İnce, "Bundan sonra yeniden mağaza açar mıyız bilemiyorum. Fransız ortaklarımızla görüşmelerimiz sürüyor. Özellikle böyle bir global kriz ortamında beklemeyi tercih ediyorlar" diye konuştu.