kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
‘Numara taşımada kazançlı çıktık’ Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak, Avea olarak, numara taşınabilirliği uygulamasıyla 463 bin toplam, 244 bin net abone ile en fazla kazanan operatör olduklarını söyledi. Koçak, konuşma sürelerinin artacağını 2009’da da büyüme beklediklerinin altını çizdi.

Avea cep telefonunda faturanın üst sınırını 55 liraya kadar çekti

07.02.2009
Avea ara bağlantı ücretinin düşeceğini öngörerek her yöne 55 TL'lik yeni tarifesini uygulamaya koydu. Tarifeyi tercih eden abonenin bir kereye mahsus 66 TL ödemesi gerekiyor..
Telekom operatörleri arasındaki rekabet sınırsız konuşma tarifelerini artırdı. Avea arabağlantı ücretlerine rağmen 55 TL ödeyen abonelerine sınırsız konuşma olanağı sunuyor. Kısa mesaj ve veri hizmeti dahil olmayan tarifede diğer mobil operatörleri ve sabit hatları sınırsız arama hakkına sabip olunuyor. Avea Genel Müdür Yardımcısı İlket Koçak daha önce kamu tarifelerindeki olumsuz durumlar oluşmaması için önlem aldıklarını belirterek tarifelerini sade, basit ve anlaşılabilir olduğunu vurguladı. Koçak, numara taşıma uygulamasından sonra abonelerin kendilerini tercih ettiklerini kaydederek, "Yeni tarifeden dolayı zarar edeceğimizi düşünmüyoruz. Abonelerin uygun fiyata daha çok konuşmasını sağlıyoruz. Yakın gelecekte ara bağlantı ücretlerinin makul seviyelere de çekileceğini tahmin ediyoruz. Abonelerin yeni Bu tarifemizi dün akşam itibariyle uygulamaya aldık. Türkiye'nin en çok konuşturan operatörü Avea ile herkes doya doya konuşmaya ve Avea'yı tercih etmeye devam edecek'' şeklinde konuştu.

KONUŞMA KALİTESİ ETKİLENMEZ
Koçak, tarifenin süresine ilişkin bir soru üzerine, tekliflerinin kalıcı olduğunu, 55 TL'lik sınırsız konuşma sağlayan tarifenin bir son tarihi bulunmadığını ve birkaç ay sonra değişmesinin söz konusu olmadığını kaydetti. Yeni nesille birlikte data kullanımının daha da yaygınlaşmasını beklediklerini ifade eden Koçak, bir soru üzerine de, "Bu yıl da büyüme öngörümüz var. Bunun (yeni tarifenin) bize olumlu katkıları olacağına inancımız var'' dedi. Koçak, numara taşınabilirliği süresi ile ilgili olarak da, "Şu anda toplam taşınma süresi 23 saate inmiş durumda. İlk öngörülen 6 gündü. 6 güne kadar yayılabilecek bir zaman aralığı, şu anda başvurudan gerçekleşme 23 saatlere inmiş durumda'' diye konuştu. Spor kulüpleriyle uzun dönemdir sponsorluk ve kapsamlı bir işbirlikleri bulunduğunu, bundan çok memnun olduklarını ifade etti.