kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Marmara ve Ege'de fırtına uyarısı

Giriş Saati : 07.02.2009 08:28
Güncelleme : 07.02.2009 22:20
Yeni Haber
Devlet Meteoroloji İşleri, bu akşamdan itibaren Marmara ve Ege'de fırtına, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Akdeniz'de kuvvetli rüzgar, yarın Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de gökgürültülü sağanak yağış beklendiği uyarısında bulundu.

Devlet Meteoroloji İşlerinden yapılan meteorolojik uyarıda, bugün saat 20.00 ile yarın saat 20.00 arasında Marmara ve Ege'de fırtına, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Akdeniz'de kuvvetli rüzgar beklendiği ifade edildi. ''Çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba zehirlenmesi'' gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuldu.

Ayrıca, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de (Antalya, Isparta ve Burdur) yarın 02.00 ile ertesi gün 02.00 arasında gökgürültülü sağanak yağış olacağı bildirildi. Vatandaşlar su baskını, ani sel ve yıldırıma karşı uyarıldı.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI : Bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ : Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Parçalı çok bulutlu, aralıklı hafif yağmurlu geçecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ve iç kesimleri, gece bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu (Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay) ile sabah ve gece saatlerinde Isparta, Burdur ve Antalya çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, zamanla kuzey ve doğusu aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kısa süreli ve hafif olmak üzere genellikle yağmur,Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu) ile öğle saatlerinden sonra Zonguldak, Bartın ve İnebolu çevreleri kısa süreli ve hafif olmak üzere yağmurlu geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Amasya, Tokat ve Çorum çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, güneydoğusu (Van, Hakkari, Bitlis, Şırnak ve Muş) hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah ilk saatlerde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Bitlis, Van ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...