kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hazine ile TPAO'nun arasına akaryakıt dağıtıcısı TP girdi

Olcay AYDİLEK - ANKARA
06.02.2009
TPAO ile Hazine arasında dağıtım şirketi TP Dağıtım'ın statüsü konusunda anlaşmazlık çıktı. Hazine, 'yasal çerçeve' istedi..
Hazine ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) arasında devletin akaryakıt dağıtım faaliyeti konusunda 'derin' bir anlaşmazlık yaşandığı ortaya çıktı. Hazine, TPAO'nun yurtdışı petrol arama ve üretim operasyonları için Jersey Adaları'nda kurulan Uluslararası Türk Petrol Şirketi'nin (TPIC), 'TP Dağıtım' markasıyla Türkiye'de akaryakıt dağıtım işi yürütmesinde yasal bazı sakıncalar olduğuna dikkat çekerek, dağıtım işinin 'yasal çerçevede' yapılmasını istedi. Hazine, Bakanlar Kurulu kararı çıkarılarak, dağıtım işini doğrudan TPAO'nun üstlenmesini gündeme getirdi. TPAO, TPIC'ın TP Dağıtım markasıyla petrol sektöründe faaliyet gösterebileceğini belirterek, "Yabancı dağıtım şirketleri nasıl Türkiye'de faaliyet gösteriyorsa TP Dağıtım da faaliyet göstermeli. Bu noktada Hazine'den ayrılıyoruz" dedi.

100 İSTASYONU VAR
Uluslararası Türk Petrol Şirketi (TPIC), TPAO'nun uluslararası projelerini Türkiye'deki mevzuata takılmadan gerçekleştirmek üzere 1988'de Jersey Adaları'nda kuruldu. TPIC, kuruluş amacına uygun olarak yurtdışında petrol arama, üretim, sondaj ve akaryakıt ticareti yapıyor. Azerbaycan ve Kazakistan'da petrol kuyuları açan TPIC, akaryakıt ticareti de yapıyor. Hazine'nin, 100'e yakın akaryakıt bayisi de bulunan TPIC'in Türkiye'de petrol sektöründeki faaliyetlerine yönelik bazı uyarılarının olduğu anlaşıldı.