kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Törenden önce bir şiir okuyan gazeteci yazar Çetin Altan, ödülünü alırken son derece neşeli görünüyordu.

Büyük ödül Altan'ın

OLKAN ÖZYURT
02.02.2009
Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü Başbakan'ın elinden alan Çetin Altan, ödül töreninde "Umarım bu ödülü verdikleri için ileride 'bir yanılgı olmuş' demezler" dedi..
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2008 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü, dün akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Topkapı Sarayı içindeki Aya İrini Müzesi'nde düzenlenen özel bir törenle, gazeteci - yazar Çetin Altan'a verildi. Törenin genel havası, bir nevi demokrasi ve özgürlük manifestosu gibiydi. Gecenin ev sahibi konumundaki Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çetin Altan'ın Türkiye'nin demokrasi yaşamıyla eşdeğer bir serüven yaşadığını söyleyerek, "Türkiye demokrasisi hangi sıkıntıyı yaşamışsa, Altan da bunun sıkıntısını çekmiştir. Ama hep halkın iradesini ve demokrasiyi savunmuştur" ifadesini kullandı.

"ARTIK O TÜRKİYE DEĞİL"
Bakan Günay ayrıca, Başbakan Erdoğan'ın ödülü Altan'a sunacak olmasının daha da anlamlı olduğunu belirtip, Başbakan'ı sahneye davet etti. Başbakan Erdoğan ise Altan'ın "Ülkemizin semasında renkli bir gökkuşağı" olduğunu belirterek, "Düşünceleri için bedel ödeyen, ülkem, demokrasi ve özgür düşünce adına Altan'ı sevgiyle selamlıyorum" sözleriyle ana teması özgürlükler olan bir konuşma yaptı ve böylesi ödüllerin özeleştiri imkânı da sunduğunu belirtti. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün mutlulukla ifade ediyorum ki; Türkiye artık ne Çetin Altan'ı 300 kez mahkeme kapılarına çağıran ve düşünceyi mahkum eden bir Türkiye'dir, ne de Nazım Hikmet'i 12 yıl boyunca hapishanelerde tutan Türkiye'dir. O alıngan, o vehimler üreten Türkiye, artık yerini öz güvene bırakmıştır."

'SÜRPRİZ OLDU, ŞAŞIRDIM'
Törende ödülünü Başbakan'ın elinden alan Çetin Altan ise, "Bu ödül benim için sürprizdi. Şaşırdım. Ben böyle şeylere alışık değilim. Yazıya layık olmaya çalıştım. Umarım bu ödülü verdikleri için ileride 'bir yanılgı olmuş' demezler" diye konuştu.